Ziekenhuis VieCuri sluit aan bij landelijke actiedag op donderdag 16 maart

Op donderdag 16 maart wordt bij VieCuri volgens een afgeschaald programma gewerkt. Op deze dag wordt landelijk actie gevoerd in het merendeel van de Nederlandse ziekenhuizen voor een betere cao.

Er is een goede modus gevonden tussen zorg blijven verlenen en zorg afschalen. Dat geeft enerzijds ruimte aan medewerkers om actie te voeren. Anderzijds kan er veel zorg aan patiënten doorgang vinden. De actiedag begint donderdag 16 maart om 00.00 uur en duurt tot 24.00 uur.

De poliklinieken van VieCuri in zowel Venlo als Venray blijven bijna allemaal open. Dat betekent dat de meeste spreekuren doorgaan. De afschaling van de zorg betreft met name geplande operaties en onderzoeken. En afspraken waarvoor diagnostiek is vereist (zoals het maken van foto’s, bloedafname etc.). Die afspraken worden verzet. Een uitzondering hierop zijn oncologische operaties en operaties bij kinderen onder de 17 jaar. Die gaan wel door. Bij twijfel of een afspraak wel of niet moet doorgaan, beslist de specialist.

Patiënten met spoed, die acute zorg nodig hebben, worden altijd geholpen. Denk aan zorg via de Spoedeisende Hulp, bevallingen (kraamafdeling en couveuseafdeling), opnames op de Intensive Care en de hartbewaking. Ook chemotherapie, fertiliteitsbehandelingen en dialyse zijn uitgezonderd van de actie. De zorg voor patiënten die al zijn opgenomen op de verpleegafdelingen gaat uiteraard ook door. Wel zijn alle Regiopoli’s gesloten (Panningen, Horst en Reuver). Ook alle bloedpriklocaties zijn die dag gesloten. Een uitzondering zijn de spoedverwijzingen om bloed te prikken. Dit kan op onze ziekenhuislocaties in Venlo, Venray en PanSana in Panningen.

Patiënten van wie de afspraak wordt verzet, krijgen persoonlijk bericht
Patiënten van wie de afspraak helaas niet kan doorgaan, ontvangen hierover persoonlijk bericht en zo snel mogelijk een nieuwe afspraak. Als patiënten géén bericht ontvangen, gaat hun afspraak gewoon door. We berichten patiënten hier zo snel als mogelijk en uiterlijk maandag 13 maart over (17.00 uur). Hoewel we begrijpen dat het verzetten van een afspraak veel impact kan hebben, hopen we op het begrip van onze omgeving.

Standpunt VieCuri
De Raad van Bestuur respecteert het recht van medewerkers om actie te voeren. “We vinden het belangrijk dat er een goede cao komt voor onze medewerkers die dag en nacht klaar staan voor onze patiënten. We hebben daarom sympathie voor de acties. Maar we zijn ons ook bewust van de impact die deze actiedag heeft. Wij doen er samen met het Actiecomité alles aan om de actiedag voor alle partijen zo goed mogelijk te laten verlopen en de gevolgen voor patiënten, bezoekers en medewerkers zo veel mogelijk te beperken.

Door actie te voeren wordt er een duidelijk signaal afgegeven voor een betere cao. We hopen dat de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de vakbonden snel tot een goed akkoord komen. Dat heeft o.a. te maken met afspraken over een goede werk-privébalans en natuurlijk ook over salaris. Een extra loonsverhoging gaat de financiële slagkracht van veel ziekenhuizen echter te boven. Daarom onderstreept de Raad van Bestuur van VieCuri de dringende oproep van de NVZ aan de overheid om financieel bij te springen.”

Meer informatie voor patiënten en bezoekers
Lees hier informatie voor patiënten en bezoekers over de actiedag op donderdag 16 maart: www.viecuri.nl/actiedag.

Het bericht Ziekenhuis VieCuri sluit aan bij landelijke actiedag op donderdag 16 maart verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...