Zesde editie Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen

Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen kende al vijf eerdere goedbezochte edities. In 2022 staan de avonden van 14 tot en met 30 oktober in het teken van lichtkunstwerken die gecreëerd zijn door internationale lichtkunstenaars. De komende editie van het lichtkunstfestival kent een route van ruim 2 kilometer door het park met vele sfeerbeelden en meer dan 14 nieuwe lichtkunstwerken, waaronder een afsluitende lichtshow op Kasteel Arcen.

Lichtkunstwerken
Kasteeltuinen Arcen haalt, met samenwerkingspartner Robbert ten Caten van Lumen In Art, lichtkunstwerken van internationale kunstenaars naar het park in Arcen. De lichtkunstwerken vertellen ieder een boodschap op een creatieve manier: van een luchtige boodschap met een lichtshow in het Rosarium die gaat over meer dansen, tot een lichtspektakel op de gracht die aandacht vraagt voor het opruimen van de plasticsoep. Naast de lichtkunstwerken is de gehele route en de aangrenzende tuinen uitgelicht.

Spectaculaire seizoensafsluiter
Enchanted Gardens is het laatste evenement van het tuinseizoen van Kasteeltuinen Arcen. Het huidige tuinseizoen startte op 1 april en duurt tot 30 oktober. In deze periode hebben tienduizenden bezoekers een regulier bezoek gebracht aan het park of een van de evenementen bezocht zoals Moederdag Hoedendag, Rozenfestijn, Holland Koi Show, Bloemig! en Elfia. Enchanted Gardens wordt door de organisatie neergezet als een spectaculaire afsluiter van het tuinseizoen. “Enchanted Gardens in ons park was een van de eerste lichtkunstfestivals in Nederland. Bij het opzetten van dit evenement was de intentie om een avonduitje in het donkere najaar aan te bieden, waarmee we onze bezoekers proberen te voorzien van een betoverende ervaring. Na meerdere uitverkochte avonden en positieve reacties, hebben we besloten om dit jaar wederom meerdere avonden onze poorten te openen!” aldus parkmanager Rob Rambags.

Kasteel in de schijnwerpers
Bij het betreden van het park is een van de eerste gebouwen die de bezoeker ziet het 17e eeuwse Kasteel Arcen. Een bijzonder gebouw waar tijdens Enchanted Gardens absoluut aandacht aan geschonken wordt: één van de lichtkunstwerken laat de derde bouwheer van het kasteel met zijn vrouw op een bijzondere manier terugkeren naar hun vroegere woonplek. En de achterkant van dit kasteel is, net als voorgaande edities, de basis voor een indrukwekkende lichtshow. Het kasteel fungeert deze editie van Enchanted Gardens ook als restaurant, het is namelijk mogelijk om een bezoek aan het lichtkunstfestival uit te breiden met een herfstbuffet in het kasteel.

Enchanted Gardens is van 14 tot en met 30 oktober te bezoeken in Kasteeltuinen Arcen van 19:00 tot 23:00 uur. Meer informatie en tickets via kasteeltuinen.nl.

Het bericht Zesde editie Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...