Selecteer een pagina

Woningvoorraad groeide in 2021 het hardst in Peel en Maas

Ieder jaar geeft de provincie Limburg de stand van zaken van de woningmarkt weer in de woonmonitor. Recent is de woonmonitor voor 2022 opgesteld met daarin de belangrijkste feitelijke gegevens op hoofdlijnen van het jaar 2021. Daarin steekt Peel en Maas er met kop en schouders boven uit.

Woningvoorraad
In Peel en Maas groeide de woningvoorraad in 2021 met 1,2%. Dat betekent dat er 219 nieuwe woningen bijgekomen zijn Peel en Maas. Peel en Maas heeft daarmee het hoogste percentage in Limburg. Oftewel: Als gekeken wordt naar hoeveel woningen er al in Peel en Maas stonden, werden in 2021 naar verhouding de meeste woningen bijgebouwd. Gezien de lastige economische omstandigheden is dat een mooi resultaat.

Sinds 2018 is de koers gewijzigd en zijn de regels opgerekt. Daardoor zijn er meer mogelijkheden gekomen om woningen toe te voegen. Dat is ook terug te zien in de cijfers van de laatste jaren. Gezien de woningbehoefte is dat een goede ontwikkeling.

Wethouder Wanten: “Al bouwen we zelf geen woningen, we sturen, stimuleren en scheppen randvoorwaarden voor woningcorporaties, projectontwikkelaars en inwoners die zelf bouwen. Samen staan we aan de lat om te zorgen dat iedereen prettig kan wonen. Dat lijkt de afgelopen jaren goed te lukken. We zitten als gemeente niet stil. Bijvoorbeeld met de nieuwe mogelijkheid om een woning of kavel te splitsen (en daarmee iemand in je omgeving de kans te geven op een eigen woning) kunnen we relatief snel de lokale woningbehoefte een impuls geven”.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de ontwikkelingen op de Limburgse woningmarkt? Kijk voor meer informatie op de website van de Provincie Limburg.

Het bericht Woningvoorraad groeide in 2021 het hardst in Peel en Maas verscheen eerst op Peel en Maas.

Generated by Feedzy