WK-koorts begint in Nederland: zoekopdrachten door het dak

Nederland begint warm te lopen voor het WK voetbal, dat op 20 november begint in Qatar. Dit blijkt uit een analyse van de Google zoekopdrachten door online marketing agency Seeders. De zoekterm ‘wanneer begint het WK’ kende een stijging van liefst 299% tot ruim 9.000 zoektermen.

De grote vraag is natuurlijk op welke data het Nederlands elftal in actie komt in de groepsfase van het toernooi. De zoekterm ‘Wanneer speelt Nederland’ werd 12.000 keer ingetikt in de zoekmachine, blijkt uit het onderzoek. 1400% meer dan in augustus. Ook ‘speelschema Nederland’ werd veelvuldig gevraagd door Nederlanders: bijna 10.000 keer.

Selectie Nederlands elftal in Qatar
Op 11 november maakt bondscoach Louis van Gaal bekend welke 26 spelers mee gaan naar Qatar. De zoekterm ‘Selectie Nederlands elftal’ ziet nu al een stijging van 304%. Deze term heeft meer dan 26.000 zoekopdrachten per maand. Op vrijdag 21 oktober werd de voorselectie bekendgemaakt met hierin 39 spelers. Er moeten nog 12 namen afvallen die niet op het vliegtuig stappen richting de oliestaat.

Tijdverschil en nieuwe shirts
Opvallend is ook dat Nederlanders zoeken naar het tijdsverschil in Qatar. Waar hierop in de zomer nog gemiddeld 1.850 keer gezocht werd is dit op dit moment al 4.400 keer. Een plus van 137%. Ook het nieuwe shirt, waar Oranje in gaat spelen in Qatar, zorgde voor veel nieuwsgierigheid. ‘Shirt Nederlands elftal’ werd in september, de maand waarin deze bekend werd gemaakt, 147.000 keer gezocht. Een stijging van 490%.

Het bericht WK-koorts begint in Nederland: zoekopdrachten door het dak verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...