“ D’r aan wie Verkes Wullem “ is een  gevleugelde uitdrukking in Panningen en het betekent zoveel als hard werken en honderd procent inzet tonen. Waar de uitdrukking vandaan komt is niet geheel duidelijk, maar er gaan geruchten dat Verkes Wullem een agrarisch ondernemer uit de periferie van de toenmalige Gemeente Helden was, die hard werkte.  En inzet, passie en hard werken, dat was het devies waarmee Panningen-trainer Jan van Oijen zijn spelers het veld instuurde na de zeperd van afgelopen zondag tegen het Venlose FCV. En de spelers van Panningen voerden de opdracht feilloos uit.  Vooral in de tweede helft, toen Swalmen verrassend tegenstand bleek te bieden, werd voor elke bal geknokt. Op grond van een veel betere eerste helft ging de overwinning dan ook verdiend naar Panningen.

Omdat het hoofdveld van vv Swalmen weer eens te nat was, werd de wedstrijd op een bijveld gespeeld. Ook dit bijveld was door de lemen ondergrond lastig bespeelbaar.

De wedstrijd is nauwelijks begonnen als Swalmen in de 2e minuut een vrije trap krijgt toegewezen. Dani Hoogmans, centrale middenvelder van dienst bij Swalmen, posteert zich achter de  bal en  via de linkerpaal caramboleert de bal in het doel: 1-0. Langzaam, heel langzaam herstelt Panningen zich van deze tegenslag en in de 7e minuut zien we de eerste actie van Panningen via Robin van Osch. Meteen daarna een poging van Stan Spee en in de 10e minuut kan Swalmen-doelman Youri Schuman met veel moeite een schot van Remco Litjens uit zijn doel ranselen.  De daarop volgende corner wordt zoals gewoonlijk genomen door Roy Schijven en het is Nick van den Beucken die fraai de 1-1 inkopt in de 11e minuut.  Panningen valt nu naar hartenlust aan en een fraaie combinatie tussen Robin van Osch en Remco Litjens brengt laatstgenoemde vrij voor Swalmen-doelman Youri Schuman.

Het enige wat Swalmen hier tegenover kan zetten in de eerste helft is een schot op doel van Dani Hoogmans. In de 33e minuut haalt Robin van Osch geheel onverwacht van dertig meter uit met links en plotseling ligt de bal in het Swalmense doel: 1-2.  Op slag van rust, in de 45e minuut is het Remco Litjens die na een pass van Roy Schijven de ruststand op 1-3 bepaalt. Een ruststand, die de veldverhoudingen van de eerste helft goed weergeeft.

Meteen in de tweede helft is er weer reuring, Robin van Osch verschijnt in de 46e minuut vrij voor de Swalmense goalie, maar het lukt hem niet Panningen in veilige haven te loodsen. Langzaam maar zeker vecht Swalmen zich terug in de wedstrijd en als zowel Nick van den Beucken als Bram Leenders wegglijden op het gladde veld krijgt Jean-Paul van de Burgt een uitgelezen kans op de “anschlusstreffer”. Panningen-doelman Tim van Renselaar redt echter fraai. Panningen schept zich nog wat kansen, maar tot tweemaal toe wordt een schot van Roy Schijven geblokt door een Swalmense verdediger. Swalmen-trainer Roland Heger slaat dit alles, genietend van een sigaretje, voor zijn dug-out stoïcijns gade. In de 71e minuut een hilarisch moment: scheidsrechter van de Beucken legt het spel even stil omdat hij denkt dat er gewisseld gaat worden. Beide trainers weten echter van niets.

Panningen lijkt af te stevenen op een reguliere overwinning, maar plotseling slaat de vlam toch weer in de pan. Ongelukkig stuitert een bal tegen de arm van Roger op het Veld en aangezien dat binnen de beruchte zestien gebeurt fluit scheidsrechter van de Beucken voor penalty. Die wordt feilloos benut door Siem van der Linden en de marge is nog maar één doelpunt: 2-3. Nu wordt er wel gewisseld: de licht geblesseerde Robin van Osch wordt vervangen door Matijs Heesen. Swalmen zet nog alles op alles om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar de echt grote kansen zijn weer voor Panningen. Matijs Heeesen en Youri v.d. Hurk kunnen de wedstrijd echter niet beslissen.

Ver in blessuretijd ontstaat nog een gevaarlijke situatie voor het Panningen-doel, maar de stand blijft 2-3 in het voordeel van Kepel. Een verdiende overwinning, op grond van vooral een veel betere eerste helft. En aangezien concurrent MVC gelijkspeelt, is Panningen weer alleen koploper in de 4e klasse E.