Strijdlust, inzet, passie, fysieke kracht. Het waren deze ingrediënten, waarmee  Haelen-trainer Roel Schreurs zijn elftal het veld in stuurde, bij hun bezoek aan Panningen. Het is bekend: dit Panningen is een uitstekend voetballende ploeg, die zeker in de 4e klasse moeilijk te stoppen is. Dat wist ook de Haelense oefenmeester, vandaar zijn strijdplan. En lange tijd zag het ernaar uit, dat hij succes had; tot in de 84e minuut hield Haelen gelijke tred met Panningen. En toen was daar toch “het kind van Panningen”:  Roy Schijven.

De supporters van beide elftallen en ook de neutrale toeschouwers kwamen volop aan hun trekken in dit sportieve duel. Scheidsrechter Beeker uit Arcen had er geen enkele moeite mee om dit duel in goede banen te leiden, ondanks het moordende tempo en de snelheid waarin het spel soms op en neer golfde. Illustratief voor dit feit was de 79e minuut; Robin van Osch duikt na een fraaie combinatie alleen op voor Haelen-doelman en uitblinker Jorrit Theelen; die redt en bereikt met een verre trap Rick v.d. Linden, zie op zijn beurt vrij voor Panningen-goalie Tim van Renselaar verschijnt; die maakt zijn “stiftje” met een fraaie snoekduik onschadelijk.

Youri v.d. Hurk was nog geblesseerd, Ronald Leenders verving hem verdienstelijk in het centrum van de verdediging.  Trainer Roel Schreurs had Hugo Joosten opdracht gegeven om het Panningse aanspeelpunt op het middenveld Roy Schijven uit te schakelen, en dat lukte grotendeels, tot die 84e minuut.

Het allereerste gevaar voor een van beide doelen komt in de 4e minuut van Haelen. Ronald Leenders, goed voor zijn man komend, kan adequaat ingrijpen. In de 7e minuut zeilt een ongelukkig geraakte terugspeelbal gevaarlijk richting het Haelen-doel, en doelman Jorrit Theelen moet zich strekken om de 1-0 te voorkomen. Het zou niet de laatste keer zijn, vanmiddag.  De aansluitende corner levert nog een kopbal op van Nick van den Beucken, die naast gaat. Het zou het begin inluiden van een periode van veldoverwicht voor Panningen.  Nadat scheidsrechter Beeker zijn zwarte shirt in de 18e minuut heeft geruild voor het opvallende geel, ontstaat in de 22e minuut de eerste grote kans voor Kepèl. Patrick Joosten staat aan de trekker, maar Jorrit Theelen staat in de weg. Zo ook in de 24e minuut; Robin van Osch snelt langs zijn directe tegenstander en stuit weer op dezelfde doelman Theelen. Een minuut later neemt deze Robin van Osch het Haelen-doel van afstand onder vuur; zijn schot ketst af op een Haelense verdediger. Corner.  Nicky Birzwilks kan vrij inkoppen , maar weer redt die vermaledijde Jorrit Theelen. Weer corner. Nick van den Beucken probeert het, maar weer redt Theelen. Weer corner. Uit deze corner ontstaat weer een hoekschop.  Het illustreert weliswaar op dat moment het veldoverwicht van Panningen, maar enkele minuten later is het de voetbalvereniging uit Haelen, die drie corners achter elkaar uit het vuur sleept.  In de 35e minuut kan Stefan Grossveld vrij inkoppen na een actie van de plaaggeest van de Panningen-verdediging Siem van Dijck. Ook Patrick Joosten komt in de 37e minuut vrij voor Jorrit Theelen, maar scoort niet. Kenny Ligthart middenvelder in Haelense dienst, raakt de paal in de 38e minuut.  Haelen vecht zich terug in de wedstrijd. Onder een donkere dreigende wolkenhemel is het rust op Panningen-Noord met een  0-0 stand.

In de tweede helft zijn de eerste kansen voor Haelen. Respectievelijk Justin Boateng (geen familie van) en Rick v.d. Linden scoren niet. Daarna is het Panningen wat de klok slaat. Auke Houben, ziet tot tweemaal toe, in de 49e en de 50e minuut,  geen kans de geboden mogelijkheden te verzilveren. Trainer Roel Schreurs vervangt bij Haelen de moegestreden Stefan Grosveld door Joep Houben. Ook Panningen-oefenmeester Jan van Oijen wisselt:  Stan Spee komt voor Nicky Birzwilks. Bij Haelen maakt Justin Boateng plaats voor Tom Bongaerts. Panningen creëert  kans op kans, maar verder dan een van de lijn gehaalde inzet van Roy Schijven komt het niet. Steeds weer is daar Haelen-doelman Jorrit Theelen. Zoals boven beschreven krijgt ook Haelen haar kansjes.  En dan is er toch die 84e minuut. Een overtreding van Haelen net buiten het strafschopgebied. Roy Schijven plaatst zich achter de bal. De stadionspeaker op Panningen-Noord weet dan, dat hij de microfoon kan aanzetten. En het zaterdag in “de Limburger” beschreven kind van Panningen doet, wat van hem wordt verwacht: onhoudbaar, zelfs voor iemand met de kwaliteiten van Jorrit Theelen, krult de bal in de rechterhoek: 1-0. Meteen daarna wisselt Jan van Oijen Auke Houben voor Remco Litjens. Er ontstaan nog enkele kansen aan beide zijden, maar aan de einduitslag verandert niets meer.

Daarmee krijgt deze enerverende wedstrijd uiteindelijk haar verdiende winnaar, maar de Roomskatholieke Voetbalvereniging uit Haelen komt alle lof toe voor de wijze waarop zij tegenstand hebben geboden.  Een pluim ook voor de scheidsrechter en zijn beide assistenten voor de wijze waarop zij deze wedstrijd hebben geleid.