Panningen, nog zonder puntverlies in de 4e klasse E, trad aan in Hout-Blerick tegen HBSV, dat met 3 punten uit 4 wedstrijden, tot dusverre geen potten kon breken. Het speelveld van minimale afmetingen was lastig bespeelbaar; het gras was iets te lang en door de motregen hadden de spelers van beide elftallen regelmatig last van uitglijders.

Trainer Jan van Oijen had zijn, vorige week zo productieve, formatie op twee plaatsen gewijzigd. Nick van den Beucken speelde op het middenveld en Robin van Osch nam zijn vertrouwde plaats in de aanval in.  Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van verenigingsman van Panningen in hart en nieren, Jan Bors.

Panningen start zoals het een klassementsleider betaamt en neemt meteen het initiatief. Tien minuten lang kan HBSV gelijke tred houden met de Kepelsen. In de 9e minuut wordt Remco Litjens na een combinatie tussen Auke Houben en Roy Schijven op een meter of 3 voor het doel vrijgespeeld. Hij kan echter niet scoren. Dat kan Robin van Osch een minuut later wel: op aangeven van Stan Spee scoort hij de 0-1. HBSV kan vooralsnog geen vuist maken en Panningen domineert. In de 25e minuut flitst Robin van Osch weer op snelheid langs zijn tegenstander, omspeelt HBSV-doelman Jules Peeters, maar zijn inzet wordt van de lijn gehaald.

Remco Litjens krijgt na een corner in de 30e minuut weer een kans om te scoren, maar het wil niet lukken. Driemaal is echter scheepsrecht en in de 3e minuut is het dan toch raak voor Remco; met een kopbal tilt hij Panningen naar een 0-2 voorsprong. Echte kansen heeft HBSV tot dat moment niet gehad, maar in de 35e minuut kan Joep Smits ongehinderd inkoppen en dat betekent 1-2. Nog steeds heeft Panningen het beste van het spel en vlak voor rust wordt de kans op een 1-3 voorsprong gemist.

Na rust ontstaat aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. Panningen creëert kansen, maar scoort niet.  Auke Houben soleert door de HBSV-verdediging maar zijn schot gaat net naast. Youri van de Hurk komt in het veld voor Ronald Leenders. In de 63e minuut probeert Robin van Osch het weer. Ook HBSV-trainer Rob Jacobs wisselt: doelpuntenmaker Joep Smits wordt vervangen door Moreno Walda. In de 65e minuut ontstaat weer een reuzenkans voor Panningen; Robin van Osch, weer op snelheid langs zijn tegenstander geeft af op de geheel vrijstaande Remco Litjens. De stand blijft nog even 1-2.

Langzaam maar zeker komt er wat zand in de anders zo soepel lopende raderen van de Panningen-machine. Op het middenveld wordt regelmatig balverlies geleden. HBSV vecht voor wat het waard is.

Zowel bij HBSV als bij Panningen wordt gewisseld. Bij Panningen komt Patrick  Joosten in het veld voor Remco Litjens. In de 78e minuut is er dan toch de 1-3 voorsprong voor Panningen. Robin van Osch scoort met een fraaie omhaal uit een hoekschop. Beide trainers gebruiken nu ook hun derde wissel en Nicky Birzwilks komt in het veld. Maar HBSV vecht zich terug in de wedstrijd. Invaller Roy Schouwenberg verkleint de achterstand tot 2-3.

En 2-3 wordt ook de eindstand van dit duel. Panningen kan zich opmaken voor de kraker van volgende week zondag tegen de nummer twee van de ranglijst MVC’19 uit Maasbree. Bij winst kan de Kepèlse ploeg de eerste periodetitel bijna niet meer ontgaan. Er zal echter uit een ander vaatje dienen te worden getapt dan deze wedstrijd tegen HBSV.