Sportpark De Bakenbos baadde in de zon van de najaarszomer, de Indian Summer. De vooruitzichten voor de groenwitten uit Panningen waren niet geweldig. In de ziekenboeg zaten naast de lang geblesseerden Auke Houben, Robin van Osch en Tim van Renselaar nu ook aanvaller Colin Opstals en de verdedigers Bram Leenders en Nick van den Beucken. Voorwaar geen gemakkelijke opgave voor trainer Roel Schreurs. En de voorgevoelens werden bewaarheid, Panningen wist met kunst- en vliegwerk in de eerste helft de schade nog te beperken tot een 1-0 achterstand , maar vooral in de tweede helft werden de groenwitten compleet weggespeeld. De 4-0 nederlaag gaf de verhoudingen nog slechts gedeeltelijk weer.

Ruud Maessen was door trainer Schreurs in het centrum van de verdediging geposteerd en Roger op het Veld en Youri van de Hurk bezetten de flanken als vleugelverdedigers. En het waren vooral de Panningse vleugelverdedigers die geen gemakkelijke middag zouden krijgen. Scheidsrechter van dienst was Paul Heijnen uit Helden; hij zou geen problemen kennen met deze wedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Heijnen zien we nog even een gelijk opgaande strijd met veel balverlies aan beide zijden. In de 18e minuut het eerste echte gevaar van Irene-kant. Een vrije trap van Remco Gielen wordt door Irene-spits Aron Schnorrenberg bij de tweede paal binnengetikt: 1-0. Gaandeweg de eerste helft wordt Sportclub Irene sterker en Panningen-doelman Patrick Steeghs kan een schot van Lars Curvers ternauwernood over de lat tikken. Tot aan de rust zijn er weinig memorabele momenten.

Dat is na rust wel anders; reeds in de 48e minuut van de wedstrijd “wandelt” Aron Schnorrenberg met de bal aan de voet door de Panningse verdediging en biedt Ilias Arssi een niet te missen kans. En missen doet de linkerspits van Irene dan ook niet: 0-2. Joey Bodde heeft na rust dan al Ilias Amhaough vervangen. Irene gaat door en Jeroen Thijssen scoort in de 54e minuut de 3-0. Trainer Roel Schreurs brengt Nick van den Beucken in het veld, maar ook die kan het tij niet keren. Ilias Arssi brengt in de 72e minuut de stand op 4-0. De Tegelse aanvallers kunnen zich nu naar hartenlust uitleven in het missen van kansen en dat doen ze dan ook. Welgeteld één enkele kans, een schot van Joey Bodde en uit de daarop volgende hoekschop een kopbal van Nick van den Beucken, kon Panningen daar tegenover stellen.

Irene wint afgetekend met 4-0 en daarop valt niets af te dingen. Het is te hopen, dat Panningen-trainer Roel Schreurs binnenkort weer over een nagenoeg voltallige selectie kan beschikken anders breken er donkere tijden aan voor Kepèl.