Panningen toog naar de oevers van de Leubeek, naar Haelen,  naar haar gelijknamige rooms-katholieke voetbalvereniging. Op het schitterend gelegen sportpark Houtrust kwamen de groenwitten niet verder dan een gelijkspel. En alhoewel er meer beleving in het spel van de Kepèlsen zat dan een week geleden tegen Belfeldia, is dat toch te weinig voor een ploeg die één van de favorieten is voor het kampioenschap in de 4e klasse E.

Het was koud en guur op Houtrust en dat was te merken aan het handjevol  toeschouwers, dat de moeite had genomen om de warme huiskamer te ruilen voor een potje voetbal.

Panningen start overdonderend; een lange pass van Patrick Joosten bereikt in de 2e minuut van de wedstrijd de op snelheid liggende Remco Litjens. Die maakt geen fout voor doelman Jorrit Theelen en Panningen leidt meteen vanaf het begin met 0-1. De Haelense verdediging laat vooral in het eerste half uur veel ruimte tussen haar en haar eigen doel en aangezien Panningen beschikt over middenvelders met een uitstekende lange pass, lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor de groenwitten.  Zo brengt Roy Schijven Roger op het Veld in de 12e minuut in een goede schietpositie voor het Haelense doel; diens schot echter gaat hoog over. Ook een actie van Nick van den Beucken over links levert geen uitbreiding van de score op. In de 16e minuut noteren we zowaar een schot op doel van de RKVV Haelen; problemen voor Panningen-gelegenheidsdoelman Patrick Steeghs levert dat niet op.

In de 31e minuut leidt de Haelense verdediging balverlies en Roy Schijven kan vrij doorlopen naar het vijandelijke doel. Daar, waar iedereen uitgaat van een 0-2 voorsprong voor Panningen, rolt de bal centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Ook Panningen heeft veel moeite met het uitverdedigen en in de 41e minuut heeft dat consequenties. Balverlies op het middenveld leidt een snelle counter van Haelen in en de rappe Siem van Dijk klopt zijn directe tegenstander op snelheid en scoort via de tweede paal 1-1. Meteen daarna dreigt gevaar bij een hoge voorzet voor het Panningse doel, maar met een gelijke stand geeft scheidsrechter Nico van Slavenburg het rustsignaal.

Tijdens de rust verandert er niet veel, behalve het weer, en de thuisblijvers krijgen niet helemaal ongelijk. Het voetbal is niet geweldig en het weer is gewoon slecht. Roy Schijven kan niet scoren in de 54e minuut en ook de aansluitende hoekschop levert niets  op voor Panningen. In de 58e minuut lijkt Panningen dan toch te gaan scoren, de bal wordt echter, volgens de Panningen-supporters vanachter de doellijn, weggetrapt. Scheidsrechter Slavenburg laat op advies van de grensrechter doorspelen. Het zit ook niet mee voor de Kepèlsen; een achterwaartse kopbal van Nick van de Beucken belandt op de paal.

Haelen-trainer Roel Schreurs wisselt en brengt Tom Bongaerts. Meteen daarna een eersteklas scoringskans voor Roger op het Veld; de hardwerkende aanvaller kan de bal echter niet goed controleren en ook zijn schot gaat naast. Panningen is sterker en RKVV Haelen moet het in deze fase hebben van “weg is weg”. En dan is er altijd de rappe jongeling Siem van Dijck, die een continu gevaar vormt voor de Kepèlse verdediging. Panningen-trainer Jan van Oijen tracht met een dubbele wissel de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen en brengt in de 75e minuut Stan Spee en de 18-jarige debutant Colin Opstals. En in de 85e minuut komt ook Ilias Amhaouch de Panningse aanval versterken. Het mag echter allemaal niet baten en Panningen moet genoegen nemen met één enkel puntje.

De achterstand op MVC’19, dat zelf ruim wint van TSC ’04, bedraagt inmiddels drie punten. De winterstop komt als geroepen voor het volledig uit vorm zijnde vaandelelftal van SV Panningen. Het is nu zaak voor de technische staf van Kepèl  om de zaak weer op de rails te krijgen. Gelukkige bijkomstigheid is, dat men na de winterstop weer de beschikking heeft over de slagvaardigheid van topscorer Robin van Osch en de creativiteit van Auke Houben, twee eigenschappen die node gemist werden in de laatste weken.