Panningen toog naar sportpark de Kitskensberg aan de Oude Keulsebaan in Roermond. Daar was EMS, Eendracht Maakt Sterk, de tegenstander. Het strijdplan van Panningen-trainer Jan van Oijen was duidelijk: snel  scoren en de tegenstander niet de kans geven “erin te gaan geloven”. En alhoewel het toch nog even duurde, tot de 15e minuut, voordat de Kepèlse ploeg de score kon openen, liep Panningen daarna soepel uit naar een monsterzege van 1-13.

Jan van Oijen had zijn basisformatie iets gewijzigd ten opzichte van vorige week. De achterhoede was, mede door de blessure van Youri v.d. Hurk, intact gebleven. Slechts 2 doelpunten had de achterhoede, algemeen gezien als het zorgenkindje binnen dit Panningen-elftal, moeten incasseren tot dusverre. Op het middenveld moest Nick v.d. Beucken, normaliter verdedigende middenvelder, zijn plaats afstaan aan de meer aanvallend ingestelde Stan Spee. En voorin kreeg Remco Litjens vandaag de kans zich te bewijzen.

Het loopt voor Panningse doen stroef, het eerste kwartier van deze wedstrijd. In de 6e minuut zoeft een schot van Roy Schijven, vanaf de rand van het strafschopgebied, rakelings naast. Nicky Birzwilks kopt in de 10e minuut in uit een corner, maar doelman Mick Waaijen redt op de lijn. Het zou de voorbode zijn van een ongekend Panningen-offensief. Auke Houben breekt in de 15e minuut van de wedstrijd de ban. Hij dolt twee EMS-verdedigers en vanaf de rand van het strafschopgebied knalt hij droog en onhoudbaar de bal in de korste hoek: 0-1. Even nog lijkt het of EMS gelijke tred kan houden met SV Panningen, maar de echte kenners hebben het al gezien: dit wordt een slachtpartij. Remco Litjens stuit op de EMS-doelman,  terwijl Auke Houben geheel vrij voor het Roermondse doel staat. Het zou uitstel zijn van executie. Een werkelijk schitterende combinatie, opgebouwd vanuit het eigen strafschopgebied, wordt door Roy Schijven met een volley vanaf 25 meter afgerond: 0-2. We noteren zowaar een schot op doel van EMS in de 28e minuut. Problemen voor keeper Tim van Renselaar levert dat niet op. In de 40e minuut bereikt een “bevrijdingstrap” uit het eigen strafschopgebied Remco Litjens. Vanaf een meter of tien op eigen helft kan hij ongehinderd doorlopen en vrij voor EMS-doelman Mick Waaijen maakt hij geen fout: 0-3. Respectievelijk Roy Schijven en Stan Spee tillen de stand nog voor rust naar 0-5 en de thee smaakt prima met zo’n ruststand.

Meteen na rust doet EMS toch nog wat terug. Eerst is er een vrije trap op de rand van de zestien. Chris Alias schiet laag en hard vlak langs de muur, maar Tim van Renselaar is op zijn post. Anders is dat in de 53e minuut. Tim verkijkt zich op een hoge voorzet vanaf rechts en de bal belandt in het doel  1-5.  Dat lijkt, gezien de krachtsverhouding, een alleszins redelijke stand voor EMS. Maar plotseling is de beer toch los bij Panningen. Remco Litjens scoort 1-6 na aangeven van Stan Spee. Nick vd. Beucken komt in het veld en weer Remco Litjens scoort in de 71e minuut 1-7. De Panningse routiniers Roy Schijven en Bram Leenders worden naar de kant gehaald ten faveure van Robin van Osch en debutant Ritchie Klomps.  En de koek is nog lang niet op voor SV Panningen. EMS is nu ook conditioneel aan het einde van haar latijn en dat is koren op de molen van een snelle aanvaller als Robin van Osch. In de 77e minuut scoort hij 1-8, in de 80e minuut 1-10, in de 84e minuut 1-11 en in de 88e minuut 1-12. Tussendoor heeft Remco Litjens met zijn  3e doelpunt de stand 1-9 in het boekje van scheidsrechter Bloemen laten optekenen. En het is Auke Houben die in de 90e minuut een penalty verzilvert.

Daarmee zijn de krachtsverhoudingen tussen de nummer één en de nummer laatst in de 4e klasse E duidelijk neergezet. De komende twee weken kan Panningen laten zien of de alsmaar hogere verwachtingen ook kunnen worden waargemaakt. Het uitduel tegen HBSV en de thuisbeurt tegen MVC’19 zullen een betere graadmeter zijn, dan dit duel tegen het Roermondse EMS.