Op voorhand was er al overeenstemming in de bestuurskamer: laten we de punten maar delen: liefst elk 1½ punt. Helaas voorzien de KNVB-regels hierin niet en de spelers op het veld al helemaal niet. Maar de 2-2 uitslag en de puntendeling gaf de verhoudingen uiteindelijk correct weer.

Nick van den Beucken was geblesseerd en trainer Roel Schreurs mist nog steeds zijn complete voorhoede van vorig seizoen. En dus werd Roy Schijven, middenvelder van professie, vrije verdediger en laatste man. Bram Leenders moest zorgdragen voor het neutraliseren van MVC-goalgetter Ron vd Kerkhof en William Steeghs, de man met de longen als blaasbalgen, moest MVC-spielmacher Marco Daniels aan banden leggen. En het werkte allemaal wonderwel. Behoudens twee gevaarlijke vrije trappen ver in de tweede helft, eenmaal paal en eenmaal lat, kon de Breetse spelverdeler zijn reputatie niet verzilveren en ook Ron vd Kerkhof kwam nauwelijks voor in het spel. En door het ontbreken van een directe tegenstander kon laatste man Roy Schijven naar hartenlust strooien met verre passes. Voeg daarbij zijn uitstekende positiespel en de tevredenheid onder de Panningen aanhang is verklaard. Daar waar in de voorgaande wedstrijden vaak besluiteloos de bal achterin heen en weer werd geschoven werden de Panningse aanvallers voortdurend aan het werk gezet met vooral in de eerste helft vaak fraaie combinaties.

Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van Kepèlse zijde. Ilias Amhaough zet goed door in de 8e minuut en biedt Collin Opstals een reuzenkans. Het geluk is net als in eerdere wedstrijden niet met de jonge spits en zijn schot gaat over. In de 23e minuut krult Roy Schijven een vrije trap fraai voor het Maasbreese doel en William Steeghs brengt Panningen op voorsprong: 0-1. MVC doet wat terug en Marco Daniels laat een vrije schop gevaarlijk voor het doel wegdraaien. Bram Leenders voorkomt onheil met een goede reflex. Een voorzet van Patrick Joosten wordt door Stan Spee centimeters naast gekopt en Panningen vecht voor elke meter. Scheidsrechter de Graaf uit Venray moet enkele malen een gele kaart tonen als er te fel wordt gespeeld, maar bij deze scheidsrechter met zijn imposante gestalte heeft niemand het idee dat de wedstrijd uit de hand zal lopen. In de 42e minuut valt een vrije schop voor de voeten van Bart Crienen en die weet wel raad met zo’n buitenkansje: 1-1.

De 2e helft is 5 minuten oud, als MVC’s beste man vanmiddag, linksbuiten Rob Custers vanaf rechts kan voorzetten. Panningen-doelman Patrick Steeghs kan onvoldoende onderscheppen en Joris Timmermans kan MVC op voorspong zetten 1-2. Maar wie had verwacht dat de groenwitten de kop zouden laten hangen kwam bedrogen uit. Panningen vecht voor wat het waard is, en hoewel MVC een licht veldoverwicht heeft, blijven de tegenstoten gevaarlijk. In de 55e minuut moet Collin Opstals geblesseerd het veld verlaten en Roger op het Veld doet zijn naam eer aan. Ook collega-aanvaller Ilias Amhaough verlaat moegestreden het veld. Remco Litjens vervangt hem. Panningens goaltjesdief staat koud in het veld als Roy Schijven hem bij de tweede paal bereikt met een prachtige vrije trap. Hij brengt de stand op 2-2. Ook bij de MVC-spelers wordt de vermoeidheid nu zichtbaar en MVC-trainer Joe Wijnen wisselt twee verdedigers voor verse krachten. Marco Daniels raakt nog de paal en de lat, beide keren buiten bereik van Panningen-doelman Patrick Steeghs en beide malen uit een vrije trap.

Uiteindelijk zijn vriend en vijand het erover eens dat een gelijkspel de beste uitslag is voor deze aantrekkelijke wedstrijd. En alhoewel beide ploegen er qua klassering weinig mee opschieten lijkt Panningen de morele winnaar.