De wet van Murphy, toegeschreven aan Edward A. Murphy (1918–1990), luidt “Anything that can go wrong, will go wrong” . Vrij in het Nederlands vertaald: als iets mis kan gaan, dan gaat het ook mis. En zo was het deze zondag op sportpark Panningen-Noord voor de groenwitten.

Vooral in de tweede helft ging alles wat mis kon gaan ook daadwerkelijk mis. Panningen was in de tweede helft oppermachtig en schiep zich kans na kans. Zelfs een strafschop kon niet worden verzilverd. En in de laatste 10 minuten werd een uiterst verdiende voorsprong uit handen gegeven en tot overmaat van ramp scoort IVO uit een scrimmage de winnende treffer. Einduitslag 2-3 in het voordeel van IVO.

De beginopstelling van Panningen is vrijwel identiek aan die van afgelopen zondag tegen MVC’19. Roy Schijven is vrije verdediger en Bram Leenders moest zorgen voor de neutralisatie van het gevaar Joep Sijbers, terwijl William Steeghs de Veldense spelmaker Robbin Crommentuyn moest uitschakelen. Die kwam nauwelijks in het spel voor, maar spits Joep Sijbers kon wel zijn stempel op de wedstrijd drukken. Remco Litjens was weer van de partij en verving de geblesseerde Collin Opstals.

Reeds in de 5e minuut laat Joep Sijbers zien, dat met hem rekening moet worden gehouden; consequenties voor de stand heeft het nog niet. Panningen doelman Patrick Steeghs moet in de 8e minuut al zijn kwaliteiten aanspreken om een Veldense voorsprong te voorkomen. Na een in eerste instantie afgeslagen hoekschop kan Rik Broekaart opnieuw voorzetten en Patrick redt fraai op een kopbal van weer Joep Sijbers. Panningen vecht terug en Ilias Amhaough kan een goede actie niet bekronen met een doelpunt; zijn wippertje rolt net naast. In de 13e minuut komt Panningen op voorsprong; IVO-doelman Rob Kuijpers verkijkt zich op een 20 meter schot van Patrick Joosten en Panningen leidt met 1-0. De strijd gaat nog gelijk op en er ontspint zich een alleraardigst partijtje voetbal. Door een persoonlijke fout staat Tom Verhaegh in de 23e minuut plotseling oog in oog met Panningen-doelman Patrick Steeghs en de Veldense aanvaller weet wel raad met dit cadeautje; 1-1. Langzaam wordt Panningen sterker en een prachtige combinatie van Panningen in de 33e minuut levert nog niets op. Bram Leenders komt een haarlengte tekort om een vrije trap van Roy Schijven te verzilveren en Remco Litjens raakt de lat met een ziedend schot. Maar er is altijd dat latente gevaar van Veldens kant: Joep Sijbers. Na een duel zet hij collega-aanvaller Rik Broekaart alleen voor Panningen-goalie Patrick Steeghs. Die redt. Op slag van rust schiet Remco Litjens Panningen naar een 2-1 voorsprong vanuit een onmogelijke hoek. We gaan theedrinken.

Na rust begint Panningens sterkste fase. Aanval op aanval rolt af op het Veldense doel. Een mooie aanval, opgezet door Roy Schijven kan net niet doeltreffend worden afgerond door Stan Spee en ook Remco Litjens kan niet scoren. We moeten wachten tot de 60e minuut eer IVO de eerste keer na rust voor Panningen-doelman Patrick Steeghs verschijnt. Remco Litjens raakt de paal in de 60e minuut en er is maar één ploeg die voetbalt en dat is Panningen. Remco Litjens wordt vastgehouden in het strafschopgebied. Arbiter Vereijken wijst naar de penaltystip en Matijs Heesen plaatst zich achter de bal. Maar zelfs een strafschop is aan de Panningse aanvallers niet besteed. Rob Kuijpers ranselt de pegel uit zijn doel. Ilias Amhaough komt in de 69e minuut vrij voor Rob Kuijpers maar ook hij ontbeert dat engeltje op zijn schouder. IVO-trainer Leon Daems brengt twee verse krachten en ook bij Panningen wordt gewisseld: Roger op het Veld vervangt Stan Spee. En plotseling treedt de wet van Murphy in werking: Joep Sijbers, wie anders, haalt hard uit vanaf de rand van het strafschopgebied en scoort 2-2. En uit een onoverzichtelijke situatie scoort dezelfde Sijbers zelfs 2-3.

Panningen blijft achter met een nederlaag en een kater. Een goede wedstrijd ging verloren omdat ze niet scoorden. Alhoewel de competitie nog jong is, is er toch al sprake van een kloofje van 3 punten met het middenveld van de 3e klasse C. Laten we hopen dat de geblesseerde aanvallers gauw hersteld zijn en dat daarmee het scorend vermogen wordt hersteld.