De zon scheen overvloedig op Panningen-Noord, de temperatuur was met een graad of tweeëntwintig ideaal; de grasmat lag er prima bij. Ideale weersomstandigheden om van te genieten bij een voetbalwedstrijd. En het was genieten geblazen op sportpark Panningen-Noord, niet alleen van het weer, maar de echte voetballiefhebber kwam volop aan zijn trekken. In de voorbereiding had de jonge ploeg van trainer Jan van Oijen al laten zien, dat ze voetballend echt wel wat in hun mars hebben, maar tijdens de seizoensouverture tegen GFC’33 was met name in de eerste helft echt smullen geblazen voor de liefhebbers van verzorgd voetbal.

Trainer van Oijen startte weer met de jonge Youri v.d.Hurk naast de ervaren Bram Leenders in het centrum. Verrassend was de rechtsachterpositie van, normaliter rechtsbuiten, Roger op het Veld. “Dan heeft hij het spel voor zich en dat is gemakkelijker anticiperen dan als rechtsbuiten” aldus de Panningen-trainer.  En tijdens de wedstrijd bleek zijn gelijk: Roger speelde een puike wedstrijd. Dat gold overigens ook voor zijn medespelers. Met name in de eerste helft werden de mannen uit Grevors compleet zoek gespeeld door Panningen.

Panningen start goed, het creëert  meteen een veldoverwicht. Het eerste gevaar voor het GFC –doel  doet zich voor in de 5e minuut. Roy Schijven, samen met technicus Patrick Joosten “dreh – und angelpunkt” op het Panningse middenveld produceert vanaf 20 meter een afzwaaier. Daar blijft het echter niet bij. In de 10e minuut laat de 17-jarige Auke Houben weer eens zien wat  de voetbalkenners in hem zien. Op een onnavolgbare manier schudt hij twee GFC-verdedigers van zich af en exact op het juiste moment legt hij af op de inlopende Roy Schijven. Die heeft geen enkele moeite met dit buitenkansje: 1-0.  Panningen combineert naar hartenlust en met name in deze fase is het zoals gezegd genieten geblazen voor de voetballiefhebber. We schrijven de 27e minuut als een vlotte combinatie over rechts eindigt bij Patrick Joosten. Weer komt Roy Schijven op het juiste moment inlopen en zowel de pass als het afmaken zijn perfect: 2-0. Noodgedwongen moet GFC- oefenmeester Grad  Xhofleer al wisselen; de geblesseerde Ted Rutjens verlaat het veld en Luc Stappers vervangt hem. We moeten wachten tot de 45e minuut vooraleer de Grubbenvorster formatie voor het eerst voor het doel van Tim van Renselaar verschijnt. Het schot van Rob Simons zoeft ternauwernood over de lat.

De tweede helft is gewoon een voortzetting van het spelbeeld in het eerste gedeelte. Panningen dicteert het spel. De combinaties zijn wat minder oogstrelend dan in de eerste helft, maar nog steeds vloeiend. In de 53e minuut is het Auke Houben die geheel vrij kan inkoppen. Een GFC-verdediger tracht nog te redden maar kan de 3-0 niet voorkomen.  Roy Schijven bereikt met een fraaie pass Nicky Birzwilks twee minuten later en die levert ook zijn aandeel in de doelpuntenreeks: 4-0. Ook in deze fase zijn de kansen voor Panningen. Nick vd Beucken kopt gevaarlijk in en Roy Schijven schiet vanaf 20 meter. In beide gevallen redt GFC-doelman Etienne Baghuis fraai. GFC doet zowaar wat terug en Luc Stappers  scoort de 4-1. Panningen-trainer Jan van Ooijen heeft dan al Remco Litjens in het veld gebracht voor Robin van Osch en hij wisselt Auke Houben voor Stan Spee. Het is Remco Litjens die de 5-1 op het scorebord brengt in de 77e minuut. Nadat bij Panningen Roger op het Veld geblesseerd het veld moet verlaten, Ronald Leenders vervangt hem,  valt ook nog Youri vd Hurk uit. Aangezien de wissels verbruikt zijn, moet Panningen met tien man verder. Invloed op het wedstrijdbeeld heeft dat nauwelijks, Panningen is de betere ploeg. Nick vd. Beucken bepaalt in de 90e minuut de eindstand op 6-1.

De competitie is nog maar net begonnen. Alles is nog mogelijk. Eén zwaluw brengt ook nog geen lente. Maar niet zozeer de resultaten (in de voorbereiding kreeg Panningen veel doelpunten tegen)  , als wel het vertoonde spel, doet de vraag rijzen ”Wie stopt dit Panningen in haar weg omhoog?”.    De toekomst zal het ons leren.