Pluvius, een bijnaam voor de Romeinse oppergod van regen en onweer, Jupiter, had er zin in op deze zondagmiddag in sportpark D’n Haspel te Grubbenvorst. En dat gold ook voor de spelers van GFC ’33 en van SV Panningen, die elkaar troffen in een duel, dat alleszins de moeite van het bekijken waard was. Het grote en brede hoofdveld van Grevors schiep voor beide ploegen veel ruimte en nodigde uit tot veel lange ballen en snelle spelwisselingen. Beide ploegen maakten dankbaar gebruik van de geboden ruimte. En zo ontstond een voor de toeschouwers alleraardigste wedstrijd, met als inzet voor de mannen van GFC-trainer Grad Xhofleer de tweede plaats in de 3e periode achter kampioen MVC’19 en dus een plek in de nacompetitie. Voor Panningen, dat de eerste periodetitel binnenhaalde, stond alleen de eer op het spel. En het moet gezegd, de inzet was voorbeeldig. Waar met name in de eerste helft, GFC’33 zich een veldoverwicht schiep en een aantal kansen kreeg, waren de allerbeste kansen toch voor de mannen uit Kepel. Het gelijkspel gaf uiteindelijk de verhoudingen goed weer. In het laatste kwartier van de wedstrijd mochten de Grubbevorstenaren nog in hun handjes knijpen, dat een fel slotoffensief van Panningen niet meer dan de gelijkmaker opleverde.

Panningen start in de, vooral in het begin van de wedstrijd gestaag neervallende, regen aan de wedstrijd zonder de nog steeds geblesseerde Bram Leenders. Zoals de laatste weken gebruikelijk speelt Roy Schijven als vrije verdediger en wordt hij in het centrum geassisteerd door Ronald Leenders.   Youri vd Hurk en Nick vd Beucken verdedigen de vleugels; zij zouden zich uitstekend van die taak kwijten.

Reeds in de 2e minuut zorgt Remco Litjens, na een actie, voor gevaar voor het Grevorster doel. Het echte gevaar echter doet zich voor aan de andere kant, waar Ted Rutjes aflegt op GFC-aanvoerder Wouter van Denzen.  Zijn “streep” gaat naast.  Meteen daarna weer een gevaarlijke aanval van een dominerend GFC.  In de 8e minuut laat Etienne Verhofstad, dit seizoen teruggekeerd van Venlose Boys, even zien dat hij nog steeds een gevaarlijke spits is. Zijn ziedende schot scheert rakelings langs de Panningse kruising. Ook in de 15e minuut gevaar voor het Panningse doel, een lage voorzet wordt door iedereen gemist. Het spel golft op en neer en direct na een Panningse corner moet doelman Tim van Renselaar met een fraaie snoekduik redding brengen op een Grubbenvorster inzet. Na de aldus onstane hoekschop moet Matijs Heesen op de lijn redden voor de reeds geslagen Kepelse keeper. GFC had zomaar op voorsprong kunnen komen en onverdiend zou de neutrale toeschouwer dat niet hebben kunnen noemen. Maar zoals reeds gezegd, de allerbeste kansen zijn voor Panningen. In de 29e minuut zet Roger op het Veld goed door na een misser in de GFC-verdediging. Doelman Etienne Baghuis komt uit zijn doel en Roger biedt collega-aanvaller Robin van Osch een kans voor open doel. Het blijft 0-0.  Uit de doelschop, typerend voor deze wedstrijd, ontstaat weer een levensgrote kans voor GFC’33. Tim van Renselaar keert een inzet van dichtbij met zijn lichaam. De aansluitende corner levert GFC niets op.

Aan de andere kant kan Etienne Baghuis alleen maar met zijn voet redden op een schot van Stan Spee na een bekeken passje van Remco Litjens. En zo komt na een half uur spelen de sterkste fase van GFC’33. Tim van Renselaar moet verscheidene keren op het laatste moment redding brengen, maar de Panningse keeper houdt zijn doel schoon.  En zo gaan we naar de thee met een dubbelblanke stand.

Meteen na rust wint Etienne Verhofstad een sprintduel van centrumverdediger Ronald Leenders en dat brengt hem vrij voor Tim van Renselaar. Die redt. En ook in de 3e minuut van de tweede helft redt Tim fraai op een vrije trap van dezelfde Etienne Verhofstad.  Na een minuut of tien in de tweede helft laat Panningen zien waarom ze op een tweede plek in de ranglijst van 4E staan. Roger op het Veld komt net te laat na een actie van Robin van Osch om Panningen op voorsprong te zetten en in de 57e minuut klopt Robin zijn directe tegenstander weer eens op snelheid en stuit wederom op de GFC-doelman. Nick van den Beucken kopt een corner van Patrick Joosten tegen de lat en de rebound verrast doelman Etienne Baghuis bijna. Weer flitst Robin van Osch in de 64e  minuut langs zijn tegenstander na een verre pass van Roy Schijven en weer redt Etienne Baghuis.

Zoals zo vaak valt het doelpunt aan de andere kant. Bram Martijn haalt doeltreffend uit en brengt GFC’33 op voorsprong: 1-0. Panningen-trainer Jan van Oijen brengt met een dubbele wissel meer creativiteit op het middenveld en Nicky Birzwilks en Auke Houben maken hun opwachting. Met nog 10 minuten spelen brengt hij zelfs een extra aanvaller in ruil voor een verdediger. Stef van den Beucken, spits van Panningens A1 valt in voor centrumverdediger Ronald Leenders. En de hand van wisselen van trainer Jan van Oijen blijkt niet bepaald ongelukkig. Een ontketend Panningen begint aan een waar slotoffensief. Etienne Baghuis kan nog ternauwernood redden op een vrije trap van Auke Houben, maar het is de ingevallen juniorenspits Stef van den Beucken, die een voorzet op maat van invaller Auke Houben tegen de touwen kopt; 1-1. Er doen zich nog enkele hachelijke situaties voor bij het Grevorster doel, onder andere een (indirecte) vrije trap na een terugspeelbal binnen het strafschopgebied van GFC’33. En invaller Nicky Birzwilks kopt in blessuretijd een corner tegen de paal.

En dus delen beide ploegen de punten en had iedereen uiteindelijk vrede met het gelijke spel. GFC’33 omdat ze in de race blijven voor de nacompetitie en SV Panningen omdat ze verzekerd zijn van de prestigieuze tweede plaats. En de supporters van beide kampen ook, omdat ze een aantrekkelijke en spannende wedstrijd hebben mogen bijwonen.