“In de thuiswedstrijd hebben we ons laten verrassen; dat zal nu niet meer gebeuren”  aldus trainer Jan van Oijen voor de wedstrijd tegen middenmoter FCV uit Venlo. Maar net als in de thuiswedstrijd tegen de Gerdeneers uit Venlo konden de Panningen-aanvallers, uitgezonderd het laatste kwartier van de eerste helft, net als in de thuiswedstrijd geen vuist maken tegen het defensief ingestelde FCV. Weer had ex-Panningen-speler Leon Theuws zijn ploeg voorzien van de juiste taktiek. Geen ruimte geven aan de twee Panningse aanvallers Robin van Osch en Remco Litjens en op het middenveld de Panningse middenvelders aftroeven met felle duels.

Panningen speelde in het paars, vanwege het eveneens groenwitte tenue van de ploeg uit Venlo en het leek wel of sommige spelers van Kepel zich af en toe vergisten in de kleur van hun medespelers, zoveel foutieve passes werden er verzonden.

De concurrentie van de Venloop was duidelijk te merken aan het toeschouwersaantal. Buiten de vaste Panningen-aanhang, toch nog steeds enkele tientallen fanatici, waren de supporters van FCV op de vingers van één enkele hand te tellen. Het ontlokte een Panningen-supporter de opmerking: “We hadden evengoed in Panningen kunnen spelen, was voor het milieu beter geweest”.

Het veld was net als de meeste andere “echt gras velden” op dit moment, weliswaar wat lastig bespeelbaar, maar dat gold uiteraard voor alle 22 acteurs. Het centrale verdedigingsduo Ronald en Bram Leenders was afwezig, ziek geweest respectievelijk geblesseerd; Nick van den Beucken en Youri van den Hurk vervingen de broers in het centrum.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Loverbos ontspint zich vooralsnog een wedstrijd waarin beide ploegen grossieren in verkeerde passes en balverlies. Het is Guus de Groot, middenvelder in dienst van FCV die in de 9e minuut vaan de wedstrijd uit een onoverzichtelijke situatie de Venlose ploeg op een 1-0 voorsprong brengt. In de 11e minuut laat doelman Martin Ververgaart van FCV voor het eerst zien, dat het wat hem betreft een moeilijke middag zou worden voor Panningen. Al ras blijkt dat voorstopper Youri v.d. Hurk het moeilijk heeft tegen de fysiek sterke centrumspits van FCV en trainer Jan van Oijen geeft dan ook opdracht aan de beide centrumverdedigers om van plaats te wisselen. En het heeft vooralsnog resultaat, Panningen wordt sterker en aanval op aanval rolt op het FCV-doel af, Robin van Osch zet na een actie op rechts voor en de bal komt waar hij zijn moet, ,op de penaltystip, maar de andere Panningen-spelers bevinden zich op de rand van het strafschopgebied.

Roy Schijven sticht gevaar met enkele vrije trappen in de 23e en 29e minuut, maar doelpunten levert het Panningse overwicht niet op. In de 34e minuut is het zelfs FCV dat via een snelle aanval Panningen-doelman Tom Keijsers weet te passeren, het doelpunt wordt echter afgekeurd wegens buitenspel. Maar in deze fase is het echt dringen geblazen voor het FCV-doel en het lijkt een kwestie van tijd tot Panningen op gelijke hoogte komt. En aldus geschiede. Keeper Martin Ververgaard kan in de 38e minuut met een fraaie redding zijn doel nog schoonhouden, maar 2 minuten later rijt een prachtige combinatie over diverse schijven de verdediging van de Gerdeneers open en Auke Houben rondt bekwaam af: 1-1. Panningen blijft drukken en als door een klein wonder komt de ploeg uit het Ven niet op achterstand voor de rust.

De wedstrijd is pas in de 2e minuut van de tweede helft als een overtreding op Stan Spee door scheidsrechter Loverbos wordt bestraft met een penalty. Maar als het dan tegen zit, zit het ook echt niet mee volgens de wet van Edward A. Murphy  Nick van den Beucken, anders zo zeker als de Nederlandse Bank bij penalties, schiet over. En 2 minuten later, we schrijven de 49e minuut, stuit Remco Litjens na een actie op links op de FCV-doelman. Ook een gevaarlijk schot in de 50e minuut van Patrick Joosten gaat over. Tot op dat moment heeft FCV geen kans gehad haar aanvallende aspiraties te laten zien. In de 54e minuut duikt een FCV-aanvaller voor het eerst weer op voor het doel van Panningen. En als het dan tegen zit ….

Een lange bal bereikt spits Jordy Küsters en die kan alleen op doelman Tom Keijsers af; die heeft geen verweer en de stand is plots 2-1.  En dan blijkt de makke bij Panningen: er is niemand die de ploeg bij zo’n tegenslag op sleeptouw kan nemen.  Ook de wissel van Ronald Leenders voor Patrick Joosten brengt geen soelaas voor Kepel. De wedstrijd loopt naar zijn einde. Panningen likt haar wonden en de kampioensaspiraties kunnen de ijskast in. Met nog 5 wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand op MVC uit Maasbree 6 punten. Panningen kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie en de ontwikkelingen in 4F, waar buur BEVO in hetzelfde schuitje zit als Panningen, worden nauwlettend gevolgd door de Panningen-supporters.