DSC_7888Wie het op sportpark Kerckeböske over “drie op een rij” had, dacht lange tijd eerder aan een ouderwets potje boter-kaas-en-eieren dan aan negen punten uit drie opeenvolgende wedstrijden. Dat is na afgelopen zondag toch even anders. Na vv VOS en RKVB werd ook Kwiek Venlo aan de zegekar gebonden. Doelpunten van Ton Peeters en Ralf Suntjens zorgden voor een 2-0 overwinning.

Door deze overwinning komen veiligere plaatsen dan de huidige elfde stek binnen handbereik. Het gat met RKVB (10e) en Kwiek (9e) bedraagt nu nog maar respectievelijk een en twee punten. Iets waar het voor de winter lange tijd niet erg naar uit zag.
In de eerste helft wisten zowel Helden als Kwiek wat kansen te creëren. Tim Pilon kopte voor Helden naast en Fritsie Kuiperij zag zijn schot gepareerd worden door Rick Knippenbergh. Helden mocht toch met een voorsprong de rust in. Ton Peeters benutte een strafschop nadat Ralf Suntjens gevloerd werd door Rachid Boutsghount.

In de tweede helft leek het lange tijd eerder op de gelijkmaker van Kwiek dan op een ruimere marge voor Helden. Twee schoten van Umut Sezer gingen echter over en een knal van afstand van aanvoerder Sten Gijsen spatte uiteen op de lat. Aan de overzijde had Helden echter haar vizier wel op scherp toen Mairen Zeevenhoven, in een van de spaarzame aanvallen in de tweede helft, de bal op een presenteerblaadje wist te bezorgen aan Ralf Suntjens. Deze maakte dankbaar gebruik van deze kans en zette de 2-0 op het scorebord.

DSC_7895De volgende week is Helden vrij. De weken erna wachten er nog enkele belangrijke wedstrijden om een eventuele handhaving te realiseren. Eerst zal men in Velden aantreden tegen IVO dat momenteel laatste staat. Hierna wacht een duel met FC ODA dat ook niet verlost is van het degradatiespook. Elk verloren punt kan nu fataal zijn in deze onderlinge duels met deze concurrenten. Er is voor Helden dus nog veel aan gelegen om ook deze duels winnend af te sluiten en de Dörper Boemeltrein voorlopig op stoom te houden.