Vuurwerk afsteken met oud & nieuw? Dit zijn de regels

Het hoort helemaal bij de jaarwisseling: oliebollen, champagne en natuurlijk vuurwerk zodra de klok twaalf uur slaat. Vuurwerk is prachtig om te zien, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Om zeker te weten dat alles veilig verloopt, zijn er een paar regeltjes waar je je aan moet houden! Vuurwerk afsteken mag alleen op zaterdag 31 december 2022 van 18.00 uur tot 02.00 uur op 1 januari 2023. Ga je vuurwerk afsteken, hou het veilig en gezellig voor jezelf en voor anderen.

Vuurwerk kopen
Vanaf 28 december mag vuurwerk verkocht worden en je kunt het dus ook pas vanaf die dag ophalen. Vuurwerk bestellen mag wel al eerder, maar je mag het pas vanaf de 28ste in huis hebben. Afhankelijk van het soort vuurwerk moet je 12, 16 of 18 jaar oud zijn om het mee naar huis te krijgen.

Vuurwerk afsteken
In gemeente Venlo mag je in principe gewoon je vuurwerk afsteken, zolang het maar legaal is. Belgische nitraten zijn dus uit den boze. Ook knalstrengen (zoals Chinese matten), losse enkelshotsbuizen (single shots);
losse vuurpijlen, romeinse kaarsen en babypijltjes blijven verboden. Alle regels rondom verboden vuurwerk vind je hier. Vuurwerk afsteken mag alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Wensballonnen: brandweer raadt het af
De wensballon is een lampion met een open vlam die onder de ballon hangt. Door de warmte in de lucht stijgt de ballon. Mensen laten regelmatig wensballonnen op tijdens oud en nieuw. De brandweer raadt het gebruik van wensballonnen af. Het is bijna niet mogelijk om een wensballon veilig op te laten. Een wensballon scheurt gemakkelijk. Bovendien kan de ballon door de wind op een ongewenste plek terecht komen.

Hoeveel vuurwerk mag je hebben?
Je mag maximaal vijfentwintig kilo vuurwerk in je bezit hebben. Buiten de verkoopdagen ook, maar dan op een veilige, niet voor het publiek toegankelijke plaats.

Waar meld ik vuurwerkoverlast?
Last van knallende rotjes, ontploffende strijkers of gillende keukenmeiden of onveilige situaties omtrent vuurwerk in gemeente Venlo? Meld het dan bij de politie via 0900-8844.

Het bericht Vuurwerk afsteken met oud & nieuw? Dit zijn de regels verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...