Verkiezingen 2023: Stembureauoverzicht en openbare tellingen

Op woensdag 15 maart 2023 zijn de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen. U mag die dag dus 2 keer stemmen. De stembureaus zijn open van 07.30 uur tot 21.00 uur.

Stemmen in een willekeurig stembureau

U kunt met uw stempas overal binnen Peel en Maas stemmen. Neem uw identiteitsbewijs mee als u gaat stemmen.

Bekijk het overzicht van de stembureaus in Peel en Maas.

Openbare tellingen

Op de verkiezingsdag tellen de stembureauleden om 21.00 uur de uitgebrachte stemmen. Het tellen van de stemmen is openbaar. U mag de tellingen niet verstoren. Ook mag u geen foto’s en video’s maken zonder toestemming van de aanwezigen.

Voorlopige uitslagen op partij- en kandidaatsniveau

Op woensdagavond 15 maart 2023 of in de nacht van woensdag op donderdag worden de voorlopige uitslagen van de Provinciale Statenverkiezing en Waterschapsverkiezing op partijniveau gepubliceerd.

Op donderdag 16 maart 2023 worden de voorlopige uitslagen op kandidaatsniveau van de Provinciale Statenverkiezing en Waterschapsverkiezing gepubliceerd. De gedetailleerde uitslagen en de processen-verbaal per stembureau staan op vrijdag 17 maart 2023 op de website.

Kijk voor alle uitslagen op de pagina verkiezingsuitslag.

Zitting Gemeentelijk stembureau

Op donderdag 16 maart 2023 wordt de uitslag van de stemmingen van de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen bekend gemaakt. Dit gebeurt tijdens een openbare zitting van het Gemeentelijk Stembureau, in Gemeenschapshuis in Kepèl om 09.30 uur.

Tijdens de zitting worden op gemeentelijk niveau de totalen vastgesteld. Ook kan het gemeentelijk stembureau opdracht geven tot een (gedeeltelijke) hertelling van de uitgebrachte stemmen. De stemmen worden dan opnieuw geteld. Ook worden tijdens de zitting de totalen vastgesteld van de stembureaus.

Definitieve uitslagen

Op donderdag 23 maart 2023 worden de definitieve uitslagen op partij- en kandidaatsniveau van de Provinciale Statenverkiezing en Waterschapsverkiezingen vastgesteld.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Verkiezingen. Of neem contact op met Burgerzaken door te bellen naar 077 306 6666 of stuur een e-mail naar verkiezingen@peelenmaas.nl.

Het bericht Verkiezingen 2023: Stembureauoverzicht en openbare tellingen verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...