Verdachte in zaak dood Gino eerder veroordeeld voor misbruik

De verdachte van betrokkenheid bij de dood van het 9-jarige jongetje Gino van der Straeten is eerder veroordeeld voor kindermisbruik. In 2017 veroordeelde de rechtbank in Maastricht de toen 17-jarige Donny M. voor het bedreigen en mishandelen van twee jongens en het misbruik van zeker één van hen. Dat zou zijn gebeurd op 28 juni 2017. Advocaat van één van de slachtoffers Phil Boonen bevestigde berichtgeving zondag hierover op 1Limburg.

In december 2017 veroordeelde de rechtbank in Maastricht Donny M. tot drie jaar voorwaardelijke plaatsing in een jeugdinrichting. Daarnaast kreeg hij bijna vijf maanden jeugddetentie en een klinische behandeling bij een instelling in Eindhoven voor geestelijke gezondheidszorg voor jongeren tot 23 jaar.

Tijdens de persconferentie zaterdag over de aanhouding van de verdachte in de zaak van het 9-jarige jongetje werd al duidelijk dat Donny M. een bekende van justitie en politie is. De politie wilde echter niet zeggen voor welke zaken hij eerder werd opgepakt of veroordeeld.

Ook zondag wilden woordvoersters van justitie en politie niet reageren omdat de zaak onder beperkingen zit. Dat wil zeggen dat over de zaak naar buiten toe geen verdere informatie wordt verstrekt, iets waaraan alle betrokken partijen (politie, justitie en advocaat) zich moeten houden. Daarnaast mag de verdachte met niemand praten behalve met zijn advocaat. Raadsvrouwe Sjanneke de Crom liet eerder zondag weten de komende drie weken niet te zullen reageren op vragen over haar cliënt Donny M. en de zaak Gino.

De inmiddels 22-jarige man uit Geleen wordt dinsdag voorgeleid voor de rechter commissaris in Roermond. Justitie verdenkt hem van ontvoering en betrokkenheid bij de dood van Gino.

De verdachte woont vlakbij de leegstaande uitgebrande woning in Geleen waar de politie zaterdagochtend vroeg het lichaam van het jongetje vond. De vindplek was aangewezen door de verdachte, die vlak daarvoor was gearresteerd.

Gino verdween woensdagavond van een speeltuintje in Kerkrade, waar hij bij een zus logeerde. Honderden vrijwilligers, agenten, brandweerlieden en veteranen hielden de daaropvolgende dagen zoekacties in Kerkrade. Alle hoop bleek vergeefs toen Gino dood werd gevonden in Geleen.

Het bericht Verdachte in zaak dood Gino eerder veroordeeld voor misbruik verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...