De Bekkerie in Boekend bestaat o.a. uit een lunchroom, een bibliotheek, een VVV kantoor, een copyshop en een creatief atelier. Ook hebben zij een Huis van de Wijk functie met o.a. thema-middagen voor senioren en een tabletcursus in samenwerking met Seniorweb Tegelen-Venlo.

Vanuit de Provincie is het verzoek van Stichting de Bekkerie gehonoreerd om in aanmerking te komen voor een zogenaamde “Wensbus” in de vorm van een 7-persoons Dacia Lodgy. Deze Wensauto is primair bedoeld voor het opvullen van het ontbrekend openbaar vervoer. Binnenkort zal de Bekkerie beschikken over deze Wensauto, die op verzoek van inwoners van Boekend, Hout-Blerick, Vossener en Klingerberg ingezet kan worden voor het vervoer, wanneer eigen vervoersmogelijkheden ontbreken.
Bewoners uit bovengenoemde wijken kunnen tegen een kleine vergoeding zich laten vervoeren naar bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde openbaar vervoersvoorziening zoals een bushalte of NS-station. Ook  is transport naar een ziekenhuis, apotheek, het Huis van de Wijk, het Eetpunt in de Bekkerie op maandagmiddagen of naar themabijeenkomsten in de Bekkerie mogelijk. Het plan is om de Wensbus van maandag t/m zondag van 8.00 tot 18.00 uur in te zetten. Een rit aanvragen kunt u de dag van tevoren doen. Op termijn zullen er meerdere bestemmingen toegevoegd worden rond Blerick en Boekend, zoals het bezoek aan de supermarkt, activiteiten in omliggende dorpen enz. Stichting de Bekkerie staat daarbij open voor suggesties.

 

Vrijwilligers
Om dit project te laten slagen zijn we per direct op zoek naar een aantal vrijwilligers die de chauffeurstaak op zich willen nemen. Uitgangspunt hierbij is dat elke vrijwilliger minimaal een dagdeel per 14 dagen volgens rooster beschikbaar is.
Belangstellenden voor deze vrijwilligersfunctie kunnen zich melden bij Jan Jaspers, coördinator vrijwilligers van de Bekkerie. Bel 06-36334118 of stuur een e-mail naar jmj.jaspers@ziggo.nl