Door Judith van Weel

De jonge Londense schrijver Christian vertrekt naar Parijs om zijn geluk te beproeven. Hoewel zijn moeder hem waarschuwt voor het bohème leven dat hem daar te wachten staat, zet hij zijn zin door. Het is voor hem juist dé reden om te gaan, “want in Londen gebeurt nooit wat, in Parijs moet je zijn!”

 

In Parijs ontmoet Christian kunstenaar Toulouse-Lautrec. Die haalt hem, samen met zijn bohème vrienden, over om een toneelstuk te schrijven voor de befaamde nachtclub Moulin Rouge. Dit stuk moet van de Moulin Rouge een groot theater maken. Vanaf dat moment wordt Christian ondergedompeld in de bohème onderwereld van kunst, cancan en courtisanes. En hij wordt verliefd, op de meest geliefde courtisane Satine. Het is een hevige romance, die helaas wordt verstoord door de graaf; belangrijke investeerder in de Moulin Rouge. De graaf claimt, in ruil voor zijn investering, het alleenrecht op Satine. Moulin Rouge eigenaar Harold Zidler dwingt Satine daarom om Christian te verlaten, om de Moulin Rouge te redden. Zal de liefde het overwinnen…?

 

Sinds begin 2014 werken wekelijks ruim 100 inwoners van Peel en Maas keihard om de musicalproductie The Show Must Go On op de planken te brengen. Sinds vorige week kunt u dit proces ook bij omroep Peel & Maas volgen op televisie. De komende weken stellen we u in dit weekblad voor aan een aantal hoofdrolspelers en organisatoren. Volgende maand al, kunt u genieten van dit bruisende, verbindende Peel en Maas spektakel, dat een initiatief was van Stichting DOK6 Theater. Kaarten zijn al verkrijgbaar bij DOK6 of via www.dok6.eu