Op palmzondag, 13 april, om 15.00 uur geeft KamerKoor Venray (zeker geen onbekende in Peel en Maas) een Passieconcert in de Grote Kerk te Venray. Uitgevoerd wordt het werk “Die sieben letzte Worte unserer Erlösers am Kreuze” van Joseph Haydn. Kaarten à €10,- zijn verkrijgbaar aan de kassa.

KamerKoor Venray (voorheen Collegium Vocale Venray) bestaat 30 jaar. Sinds de oprichting zijn bezetting, grootte en dirigent enkele malen gewisseld. Wat gedurende alle jaren is gebleven, is de Passie voor Muziek en de voortdurende zoektocht naar muzikale uitdagingen. Momenteel bestaat het koor uit 11 zangers en zangeressen en staat sinds 20 jaar onder de bezielende, muzikale leiding van dirigente Marca Kusters.

Om het 30-jarig jubileum te vieren is de samenwerking gezocht met gemengd koor Fra Mille Amanti uit Eindhoven. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door een vijfkoppig strijkersensemble.

Het verhaal van lijden en sterven, gevangen in wonderschone muziek, zorgt voor een moment van beleving en overweging. Een moment van bezieling op palmzondag ter voorbereiding op Pasen. U bent van harte welkom om dit met ons te beleven.