Zoals in diverse media bericht zal Freek Mestrini, Flügelhornnist, componist en arrangeur afscheid nemen van de provincie Limburg in het weekeinde van 8,9 en 10 april 2016. Wij nodigen liefhebbers van het Böhmische genre uit om het slotconcert van de workshop Böhmischer Traum aflevering 2 met het gelegenheids blaasorkest Böhmische Klänge op 10 april om 14:00 uur te bezoeken.
Op 4 maart nam Freek afscheid, na 15 muzikale jaren, van de Europese Blaasmuziekbond CISM als internationaal Jurylid. De Lofprijzing werd gehouden door professor Johann Mösenbichler tijdens de gedelegeerden bijeenkomst van CISM.  Vanaf het begin van dit jaar zijn er op tal van plaatsen in Duitsland al afscheidsconcerten en bijeenkomsten gehouden.
Freek Mestrini in 1946 geboren in Limburg (Kerkrade) en was meer dan 20 jaar eerste Flügelhornist bij “Ernst Mosch und Seine Original Egerländer Musikanten”. Hij is door Ernst Mosch 1973 ontdekt tijdens een solistisch optreden op 22 jarige leeftijd bij een speciaal concert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine waar hij als 17 jarige mocht voorspelen en werd aangenomen. In Limburg was hij in zijn jeugdige jaren leider van Die Kaiserjäger Blaaskapel uit Terwinselen en genoot hij zijn opleiding aan de conservatoria van Den Haag en Antwerpen.
Het is voor de Stichting Bevordering Blaasmuziek (SBB) een grote eer met hem en zijn assistent dirigent (tijdens dit concert) en tevens vriend Theo Verhaegh dit muzikale afscheid te mogen organiseren in een fantastische ambiance in DOK6 Theater te Panningen.

Bestel uw kaarten via www.dok6.eu en mis dit niet!

Freek Mestrini