Met de film ‘A Small Act’ vindt komende dinsdagavond in DOK6 de aftrap plaats van de film- en debatcyclus ‘Movies That Matter’. De films zijn naar Panningen gehaald door de Stichting Mondiaal Burgerschap Peel en Maas.
In de komende maanden volgen nóg vier voorstellingen rond mondiale thema’s, telkens met een verdiepingsronde (gesprek en debat) na afloop.

“Movies that Matter” koppelt onthullende speelfilms en actuele documentaires aan debat, en opent ogen voor mensenrechten en een rechtvaardige, duurzame wereld.
‘A Small Act’ (zie www.asmallact.com voor een trailer) vertelt het verhaal van Hilde Back, een joodse holocaust-overlevende, en het door haar gesponsorde Keniaanse kind Chris Mburu. Back had nooit verwacht ooit iets van het kind te horen. Maar jaren later gaat de jongeman, inmiddels afgestudeerd aan Harvard en mensenrechtenadvocaat voor de Verenigde Naties, op zoek naar zijn weldoener.
Geïnspireerd door Back steunt hij nu zelf plattelandskinderen in Kenia.                                                                                     De slimste van die kinderen bevinden zich in dezelfde situatie als waarin Chris zich ooit bevond. Ze zijn slim, maar kunnen de school niet betalen. Chris’ fonds geeft ze nieuwe hoop.
De film ‘A Small Act’ geeft een blik in het leven in Kenia te midden van politiek geweld en de wanhoop van jongeren. Maar ze laat vooral zien hoe sommige mensen keihard werken om het verschil te maken.

Napraten
Na afloop van de film is er gelegenheid tot napraten en discussie, onder leiding van Seada Nourhussen, Afrikaredacteur van dagblad Trouw. Ook zijn er twee sprekers. De eerste is Sara Kinsbergen, onderzoeker aan de Radboud Universiteit en gepromoveerd op particulieren initiatieven. De tweede spreker is Rob Berkvens, vrijwilliger en betrokken bij de Stichting  Batouri,  een particulier initiatief in Kameroen.
Kijk en praat mee op dinsdag 20 oktober om 19.00 uur in DOK 6. Inloop 18.45,  programma 19-22u (incl. borrel). Kaarten €5,- (incl. 2 consumptiebonnen).