Transport en logistiek bedrijven in de regio hebben last van tekort aan personeel

De arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek in Limburg kampt met een tekort aan personeel. Voor werkgevers is het lastig om vacatures direct te vervullen. Dit blijkt uit de meest recente factsheet Arbeidsmarktontwikkelingen van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De sector speelt hierop in door met het project  ‘ikwordvrachtwagenchauffeur.nl in de regio ‘Instapdagen’ te organiseren die een kijkje geven in de wereld van transport en logistiek. Op donderdag 9 juni is er een instapdag met banenmarkt in het Covebo Stadion – De Koel – van VVV Venlo. Onder leiding van Tom Coronel en vlogger en vrachtwagenchauffeur Martijn Kuipers.

Vrachtwagenchauffeur is een mooi beroep met een aantrekkelijk toekomstperspectief. In de komende jaren heeft de sector landelijk behoefte aan de instroom van zo’n 10.000 chauffeurs per jaar. In de regio Limburg zijn er in april 461 openstaande vacatures voor vrachtwagenchauffeurs (tegen 406 in april 2021 en 316 in april 2020). Mensen die er klaar voor zijn om vrachtwagenchauffeur te worden, krijgen nu de kans om in te stappen met een flinke lesgeldsubsidie én een baangarantie.

De wereld van transport en logistiek
Werken als vrachtwagenchauffeur in de sector transport en logistiek betekent werken in een sector die ertoe doet: het is een vitaal beroep. De vrijheid, zelfstandigheid, baanzekerheid en de afwisseling maken het beroep aantrekkelijk voor een bredere groep mensen. Het is een baan van deze tijd in een dynamische sector met zekerheid voor de toekomst. Om de drempel van het lesgeld te verlagen is er een flinke vergoeding beschikbaar waarbij je maximaal 15% van het lesgeld voor de opleiding Chauffeur beroepsgoederenvervoer zelf moet betalen. Dit zijn bijvoorbeeld ook rijlessen voor het behalen van je C(E) rijbewijs. En door het aanbieden van een baangarantie bij een toekomstige werkgever wil de sector de keuze nog verder vergemakkelijken. Na je opleiding ga je dan direct aan de slag.

Experience met Tom Coronel, banenmarkt en andere activiteiten
Om mensen kennis te laten maken met de sector transport en logistiek organiseren we voorlichtingsbijeenkomsten onder begeleiding van Tom Coronel. Tijdens deze avonden krijg je letterlijk een kijkje in de wereld van transport en logistiek. Zo kun je meerijden op de vrachtauto, praten met een zij-instromer die voor deze wereld heeft gekozen en met ons in gesprek gaan of het iets voor je is. Ook kun je direct kennis maken met werkgevers uit de regio Arnhem die op dit moment op zoek zijn naar chauffeurs. Op de banenmarkt zijn onder andere deze werkgevers aanwezig: Janssen Distribution Services, Convoi International Maastricht, Koerier Centrum Zuid Limburg, Nabuurs, Steenbergen, AB Texel, Randstad, 24/7 Chauffeursdiensten, Van Straalen de Vries en AVG Heijen. Een mooie kans dus om misschien een toekomstige werkgever te ontmoeten.

Pak die kans en meld je aan voor de bijeenkomst

Op donderdagavond 9 juni 2022 zijn wij in de regio. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden voor de bijeenkomst vind je hier: www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl

Het bericht Transport en logistiek bedrijven in de regio hebben last van tekort aan personeel verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...