Toekomst grafheuvelgebied Baarlo

Op dinsdagavond 24 mei 2022 was er een goed bezochte bijeenkomst over de toekomst van grafheuvels op een bosperceel aan de Meeren/Litjeshei in Baarlo. Tijdens deze avond is onder andere het onderzoek naar deze grafheuvels toegelicht en hebben we samen met de gemeenschap en geïnteresseerden een goed gesprek gevoerd over de toekomst van de grafheuvels.

Onderzoek naar de grafheuvels

Samen met de Universiteit Leiden is de gemeente Peel en Maas een onderzoeksproject opgestart naar de grafheuvels. Archeologiestudenten van Universiteit Leiden onderzochten verschillende grafheuvels. Samen met informatie uit de gemeenschap, waaronder archieven van Historische Werkgroep de Borcht, werd duidelijk dat het gaat om grafheuvels uit de periode vanaf 2000 v Chr.

Toelichting onderzoek

In de bijeenkomst is het onderzoek naar de grafheuvels toegelicht. Er is onderzoek gedaan naar pollen in de grafheuvels om erachter te komen welke planten er vroeger in dit gebied waren. Met deze kennis komt de vraag of de gemeenschap het landschap weer zo in wilt richten en of dit in het huidige klimaat nog mogelijk is.

Een nieuwe toekomst voor de vergeten grafheuvels

Het doel van het onderzoek is de heuvels weer zichtbaar, toegankelijk en beleefbaar maken in een natuurlijk landschap. Die toekomst is in handen van de Baarlose gemeenschap. De toekomst van de grafheuvels wordt opgesteld en zo veel mogelijk ingericht naar de wensen van de gemeenschap en eigenaren.

Het bericht Toekomst grafheuvelgebied Baarlo verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...