Tijdelijk landelijk Noodfonds Energie

Het Tijdelijk Noodfonds Energie bestaat om te helpen voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen. Het Noodfonds is er voor huishoudens met een hoge energierekening en een laag inkomen of laag middeninkomen. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds aanvragen voor de periode oktober 2022 tot en met maart 2023.

Wie kan het aanvragen
Een huishouden met een inkomen van maximaal 200 procent van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan 2.980 euro (alleenstaand) of 4.180 euro (samenwonend).
Huishoudens hebben zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. De rekening is. afhankelijk van het inkomen, hoger dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen.

Digitaal aanvragen
U kunt een aanvraag indienen tot en met zondag 30 april 2023. Op Tijdelijk Noodfonds Energie kunt u eenvoudig controleren of u in aanmerking komt voor het noodfonds en u kunt een aanvraag indienen. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig.

Het bericht Tijdelijk landelijk Noodfonds Energie verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...