Stichting Dakloosdier -regio Limburg- zoekt met spoed gastgezinnen

De hulpvragen komen in rap tempo binnen, gastgezinnen zitten propvol… maar er zijn weer meldingen van kittens. Bij Stichting Dakloosdier zijn ze op zoek naar gastgezinnen waar onze kittens of katten een tijdje mogen komen logeren.

Wie zoeken ze
Een gastgezin die tijd heeft, ruimte (1 vrije kamer) en enige kennis over katten óf vind je het gewoon leuk om eens kittens over de vloer te hebben, zonder dat jouw eigen kat hiervoor een nestje moest krijgen. Dan kunnen wij jouw hulp altijd erg goed gebruiken. Het mag eenmalig zijn, of voor vaker een keer te fungeren als gastgezin.

Stichting Dakloos Dier zet zich in voor de verwilderde zwerfkatten in regio Limburg. Hierbij vangen ze soms ook verwilderde moederpoezen met kittens of hoogzwangere poezen. Deze kittens kunnen als ze 12 weken of jonger zijn nog erg goed worden gesocialiseerd om daarna te worden geplaatst als leuke huiskat.

Waarom?‍
Tijdens het verblijf in een gastgezin leert de kat alles van mensen en de huiselijke sfeer.
– Dat staande en lopende mensen niet eng zijn.
– Dat handen en daarmee aaien of oppakken fijn is.
– Dat je veilig als kitten kan rondlopen zonder je te moeten verstoppen. De voor ons normale geluiden en geuren kunnen voor een voorheen zwerfkat-kitten echt angstaanjagend zijn. Honden, andere katten, kookgeuren, spelende kinderen of stofzuigen echt alles is nieuw voor ze.

Gastgezin en begeleiding?‍
Zodra de kittens oud genoeg zijn en voldoende gesocialiseerd, wordt er een nieuw huisje voor ze gezocht. Uiteraard zijn ze dan minimaal 1x geënt en gechipt. Gezien het groot verschil in karakter en afhankelijk van de leersnelheid van kittens kan de stichting van te voren niet inschatten hoeveel tijd een kitten hiervoor nodig heeft.

In overleg met het gastgezin wordt bepaald welke vorm van opvang voor jou geschikt is en hoeveel kittens jijzelf wil of kan opvangen.

Wekelijks houdt jij contact met de gastgezin- en kitten-coördinatoren (bij wie jij ook tussendoor altijd terecht kunt met jouw vragen). De gastgezin/kitten coördinator geeft jou tijdens een intake gesprek volledige uitleg over Stichting Dakloos Dier. Neem ook eens een kijkje op de website voor andere vacatures binnen Stichting Dakloosdier. 

Het bericht Stichting Dakloosdier -regio Limburg- zoekt met spoed gastgezinnen verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...