Lommel – De Lommel Futsal Week is in België al een aantal jaren een begrip in de zaalvoetbalwereld. Tijdens deze week strijden jeugdteams in verschillende leeftijdscategorieën (onder 6 tot onder 17) tegen elkaar. De Lommel Futsal Week wordt georganiseerd door Lommel Futsal Club, een Belgische club die uitkomt in de hoogste provinciale klasse. Vorig jaar werd Zvv Beringe B1 tweede en strandde Zvv Beringe D1 in de poulefase.

Zvv Beringe B1 reisde als eerste jeugdteam af naar Lommel. Zvv Beringe B1 trad aan met een krappe selectie in de hoogste leeftijdsklasse. VV Aachel en VV Steensel werden met respectievelijk 4-0 en 11-1 verslagen. Helaas was het Venrayse Lake Valley in de finale met 5-2 te sterk. Wederom een knappe prestatie, de tweede plaats werd geprolongeerd. Een dag later was het de beurt aan Zvv Beringe D1. In de competitie presteert het team van Ilias Amhaouch en Gerard van den Beuken wisselvallig, maar in België was Zvv Beringe D1 erg scherp. Na winstpartijen op Lake Valley en MFC SI Heusden-Zolder was Lommel FC in de finale de tegenstander. Helaas was de thuisploeg een maatje te groot. Het werd uiteindelijk 5-0, maar ook hier bewees de jeugd van Zvv Beringe met de Nederlandse en Belgische top mee te kunnen. Zvv Beringe C1 trad op 29 december aan. Het niveau was in deze klasse enorm hoog met tegenstanders als FT Antwerp en Esperanza Pelt. Bjorn Korsten en Hans van Keeken konden beschikken over een fitte selectie. Na overwinningen op Lake Valley en Esperanza Pelt en spectaculaire gelijke spelen tegen Lommel FC en FT Antwerp moest er in het laatste groepsduel met ruime cijfers gewonnen worden om in de finale te komen. Zvv Beringe C1 volbracht deze taak door in 12 minuten maar liefst 5 doelpunten te maken en slechts 1 doelpunt te incasseren. In de finale werd FT Antwerp de tegenstander. FT Antwerp beschikt over veel individuele klasse en speelt aggressief, fysiek en snel zaalvoetbal. In de groepsfase werd dit een geweldige wedstrijd voor de neutrale supporter. De spelers werden een voor een voorgesteld en de finale kon beginnen. Helaas liet de afronding Zvv Beringe C1 in de steek en werd er met 1-0 verloren.

De jeugd van Zvv Beringe heeft zich gemeten met de Nederlandse en Belgische top tijdens de Lommel Futsal Week. Driemaal werd er een geweldige prestatie geleverd. Zvv Beringe B1, Zvv Beringe C1 en Zvv Beringe D1 werden allemaal tweede en kregen veel lof van collega’s en supporters!

lommel2015 b1 lommel2015 c1 lommel2015 d1