Op zondag 13 december werd de 10e wedstrijd om de Jos Feron Cup verreden. De organisatie lag dit keer in handen van MTB Baarlo.

Deze wedstrijd kenmerkt zich door de vele korte venijnige klimmetjes, de technische uitdagingen en de minimale rustmomenten. De omstandigheden waren helaas niet optimaal door de regenval en de wat nattere omstandigheden. Plaatselijk maakte dat het parcours erg glad en verraderlijk. Het parcours op enkele kleine punten gewijzigd ten opzichte van het voorgaande jaar. Zo waren er nu nog 2 extra drop-offs ingebouwd. Uit reacties op het parcours bleek wel dat de meeste rijders dit één van de leukste rondjes vinden. Het wordt nooit saai en je moet constant op blijven letten. Zo moesten veel rijders alle zeilen bijzetten bij een wortelafdaling die eindigt in een grote zandbak. Zeker naarmate een wedstrijd vordert, en de vermoeidheid toeneemt, zag je dat het aantal foutjes en ook valpartijtjes toenam. Gelukkig waren de meeste zonder al te veel consequenties en kon bijna iedereen zijn wedstrijd voortzetten.

Als vereniging kunnen we terug kijken op een zeer geslaagd weekend, waarbij zaterdag eerst de clubkampioenschappen werden verreden (samen met enkele andere verenigingen) en op zondag de wedstrijd om de Jos Feron Cup. Een weekend waarbij MTB Baarlo zich van de beste kant heeft laten zien en vele podiumplaatsen heeft verovert. Zo werd de inzet van Finn Keunen, uit Baarlo, bij deze wedstrijd beloond met een mooie 2e plaats bij de jeugd 2; zijn eerste podium van deze wintercompetitie. Top! Daarnaast was bij de nieuwelingen/junioren het podium weer eens helemaal oranje zwart!

MTB Baarlo wil alle deelnemers, vrijwilligers en natuurlijk de sponsoren bedanken voor het mogelijk maken van een dergelijk evenement. Het was weer geweldig! Een goede impressie van de wedstrijd is te zien op www.mtbbaarlo.nl

Onderstaand een samenvatting van de resultaten van de rijders van MTB Baarlo.

Uitslagen:

Jeugd 1: Zepp Aelen 11

Jeugd 2: Finn Keunen 2 Freek Bouten 7 Jasper Ottenheym 8 Stijn Coenen 10 Guus Janssen 15

Jeugd 3: Rik Peeters 14 Tim Janssen 17

Nieuwelingen: Noud Peeters 1 Wessel Teeuwen 2 Glenn Caumans 3 Tom Peeters 5

Heren MTB Paul Evers 6 Mark Doesborg 16

Masters MTB: Harrie Peeters 2 Peter Nielen 4 Jack Piels 5 Luuk Peeters 14