Slim omgaan met hitte: Beplant uw tuin

In een verharde of bebouwde tuin blijft de warmte langer hangen. Op zomerse dagen, ervaart u de hitte nog meer. En, de regenbuien die er vallen, kunnen minder goed in de grond trekken. Kortom, meer last van de hitte en van de buien. Wat kunt u hier aan doen?

Beplant uw tuin

Planten, bloemen, struiken en vooral bomen zorgen voor verkoeling. Ze verdampen water en zorgen bovendien voor schaduw. Een tuin met verschillende bloeiende planten en bloemen is bovendien goed voor verschillende vlinders en insecten.

Prairiebeplanting

Niet alleen erg onderhoudsvriendelijk, maar prairiebeplanting trekt ook meer bijen, vlinders en insecten aan. De beplanting wordt afgedekt met lavagesteente, die zorgt voor goede waterhuishouding en onkruid tegenhoudt. Het regenwater kan dus goed de grond intrekken.

Begin een moestuin

Vervang (een deel) van de tegels in de tuin door een moestuin. Met een goed aangelegde moestuin, heeft u weinig last van onkruid en plagen. En, het water zakt goed de bodem in. Door de bestuivingen helpt u ook nog eens de insecten. Extra voordeel: u kweekt uw eigen groenten en fruit! Scheelt weer een ritje naar de supermarkt.

Kijk voor meer tips en informatie op de website van Waterklaar.

Het bericht Slim omgaan met hitte: Beplant uw tuin verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...