Rozenfestijn in Arcen waardevoller dan ooit: Tienduizenden rozen in Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen viert al meer dan 25 jaar de bloeiperiode van de koningin van de bloemen, de roos, tijdens het ‘Rozenfestijn’. Dit bloemenevenement is met alle voorgaande edities een geliefde traditie geworden die duizenden mensen naar Arcen brengt. Ondanks de sterk gestegen prijs van rozen krijgt het Rozenfestijn gewoon haar 2022-editie: van 9 tot en met 13 juni. Door de jarenlange structurele samenwerking met (eu)regionale rozenkwekers is het gegarandeerd dat er duizenden rozen te zien zullen zijn in Arcen. Deze worden in magnifieke bloemcreaties verwerkt door top-arrangeurs. De komende editie van het Rozenfestijn belooft hierdoor letterlijk en figuurlijk een waardevol evenement te worden.

Regionale kwekers en bloemisten
Kasteeltuinen Arcen gaat voor het Rozenfestijn de samenwerking aan met vijf rozenkwekers uit de euregio: Rozenkwekerij H. Bruinen, Van der Hulst Rozenkwekerijen, Reintjes Bloemen, Rosen Kretz en Wans Roses. De rozen van deze kwekers worden door bloemisten verwerkt in rozenkunstwerken die door het hele park te zien zijn. De toparrangeurs die de rozencreaties maken zijn Joyce Brueren van Jolls en Debbie Kleinendorst, Lily Beelen van Just Lily, Ilse Rambags van Bloemsierkunst De Kogeldistel, Moniek Koopmans en Ria Derks van Floral Dance Art en Lucienne Janssen van Atelier Natuurlijk Verbonden. “Door de samenwerking met deze vakmensen benadrukken we tijdens het Rozenfestijn nogmaals dat Noord-Limburg en het gebied net over de grens met Duitsland een regio is vol kwaliteit, talent en mooie sierteeltproducten”, aldus parkmanager Rob Rambags. 

Rozen, rozen en rozenextra’s
De regionale toparrangeurs verzorgen in de tuinen tien rozenkunstwerken en het team van Kasteeltuinen Arcen versiert het kasteel met bloemwerken geïnspireerd op de plafondschildering in de Florakamer. Op de 18e -eeuwse plafondschildering staat Flora, de godin van de bloemen en de lente, afgebeeld.
Alle vijf de dagen van het Rozenfestijn is er een rozenmarkt en de rozenopera die wordt uitgevoerd door sopraan Maja van ’t Oever en bas Jan Alofs. Om kennis te delen zijn er dagelijks demonstraties die worden verzorgd door professionals en is er voor kinderen een rozenzoektocht. Daarnaast staat het paradepaardje van Kasteeltuinen Arcen in bloei: het Rosarium, waar duizenden rozen te bezichtigen zijn van meer dan 100 verschillende rozensoorten. Deze rozen zijn verdeeld over 10 rozentuinen met ieder een ander thema, waaronder de Geur- & Smaaktuin. In deze tuin vindt de bezoeker rozen met een sterke smaak of geur. Deze bijzondere rozen zijn een schenking van de Duitse rozenkweker W. Kordes‘ Söhne. Hij staat internationaal bekend vanwege zijn gezonde, lang-bloeiende en gemakkelijk te onderhouden rozenteelt.

Rozenfestijn in Kasteeltuinen Arcen is te bezoeken van donderdag 9 juni t/m maandag 13 juni. Het park is deze dagen geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Meer informatie en tickets via kasteeltuinen.nl

 

Het bericht Rozenfestijn in Arcen waardevoller dan ooit: Tienduizenden rozen in Kasteeltuinen Arcen verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...