Rotary Venlo-Maas en Peel steunt stichting SLOPB Bangladesh

Peel en Maas 4 juli 2022 – Rotary Club Venlo Maas en Peel steunt Stichting SLOPB met €2.000 in hun strijd tegen baarmoederhalskanker in Bangladesh.  Motalib Weijters van SLOPB “Dat kost veel geld en met €2.000 maken we weer een flinke stap”, aldus het trotse lid van Rotary Club Cuijk. 

Weijters ontving de cheque uit handen van Rotary Club Venlo Maas en Peel voorzitter Mark Theewen die trots is, namens de gehele Club, dit project te kunnen steunen.  Theeuwen, “Het verhaal van Motalib inspireert ons, ook bestaat onze mooie Rotary Club dit jaar 50 jaar en we zullen ons meer dan ooit inzetten voor de samenleving zowel lokaal als internationaal” en roept iedereen op goede projecten aan te melden.

Een belangrijk onderdeel van de strijd tegen baarmoederhalskanker is, de Femiscope.  Dit instrument wordt gebruikt voor inwendig onderzoek bij vrouwen en kan in combinatie met een HD camera foto’s maken. Deze worden door artsen beoordeeld via mobiele telefoons. Dat maakt het opsporen van kanker in een vroeg stadium mogelijk. Een test kost ca €10 per persoon.  “Ik ben super trots op het feit dat vele leden van de Rotary ons steunen in deze strijd, daar word ik wel een beetje stil van” aldus Weijters. “We hebben al tienduizenden vrouwen gered van baarmoederhalskanker en de dood”.  SLOPB mikt op screening van 75.000 vrouwen en de behandeling van 1.500 vrouwen in de komende drie jaar samen met partner ziekenhuizen.

Motalib Weijters komt uit Bangladesh. Als zelfverklaard wees en straatjochie groeide hij op tot een succesvol zakenman.  Met zijn maatschappelijk hart zet hij zich al meer dan 27 jaar ten volle in, via zijn Stichting SLOPB (Stichting Land Ontwikkelings Projecten Bangladesh), voor projecten op het gebied van voedselzekerheid, opvang van weeskinderen, water, sanitatie & hygiëne , microkredieten en een ziekenhuis voor moeder & kind waarbij er waar mogelijk naar werd gestreefd de projecten zelfvoorzienend te maken.  Sinds 1995 richten de inspanningen zich voornamelijk op vrouwen en meisjes, die zich in Bangladesh nog steeds in een achterstandspositie geplaatst zien.  Voor zijn grote inzet voor vrouwen en meisjes is Motalib recent onderscheiden door Rotary International als “Champion of Girls’ Empowerment” tijdens de Rotary International conventie in Houston, USA.

Van straatkind in Bangladesh tot filantroop: “Mijn droom is om baarmoederhalskanker uit te roeien”.

Over Rotary
Rotaryclub Venlo Maas en Peel is onderdeel van Rotary International, ‘s werelds oudste organisatie van serviceclubs met ruim 1,2 miljoen leden, verdeeld over 34.000 clubs in meer dan 200 landen.  Rotary in Nederland telt 19.000 leden verenigd in 450 clubs.  ‘Service above self’ is het motto van Rotary: de leden vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij te dienen.  Rotary Club Venlo Maas en Peel bestaat dit jaar 50 jaar.

Foto: Mark Theewen, voorzitter Rotary Club Venlo Maas en Peel en Motalib Weijters van SLOPB

Het bericht Rotary Venlo-Maas en Peel steunt stichting SLOPB Bangladesh verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...