[Regio] Enchanted Gardens-elementen in gemeente Venlo

Het lichtkunstfestival Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen gaat van start op vrijdag 14 oktober en duurt tot en met zondag 30 oktober. Het bloemen- en plantenpark heeft haar krachten gebundeld met Gemeente Venlo, Venloverwelkomt, Visit Noord-Limburg en Lumen in Art, om de schoonheid van lichtkunst door te trekken naar het centrum van Arcen en het plein voor Museum van Bommel van Dam in Venlo.

Op deze plekken tonen de samenwerkingspartners het lichtkunstwerk ‘Rhizome’ van Belgische kunstenaars Tom en Lien Dekyvere in de periode van Enchanted Gardens. Hiermee willen de betrokken partijen aantonen dat samenwerking de regio verrijkt, ook op gebied van kunst, natuur en cultuur

Rhizome
Rhizome was één van de lichtkunstwerken bij Enchanted Gardens 2021 en schijnt nu haar licht op het centrum van Arcen en het plein voor Museum van Bommel van Dam. Het lichtkunstwerk met bovengrondse lijnpatronen weerspiegelt het ondergrondse stelsel van schimmels en worteldraden die aan de basis staan van het leven bovengronds. De mysterieuze geometrische patronen visualiseren bovendien de verbindingen van onze huidige samenleving. Een samenleving waar groepen mensen verbinden en loskoppelen, bewust en onbewust, vereist of gekozen, maar ook een samenleving die daarbij snel uitgroeit tot digitale netwerken.

Light Art by Kids & Valuascollege
Kasteeltuinen Arcen werkt voor Enchanted Gardens nog meer samen met de regio: twee lichtkunstwerken van het lichtkunstfestival zijn gemaakt door kinderen en jongeren uit de regio. In de Vlinderkiosk van het park speelt het werk van de TOPklas kunst-leerlingen van het Valuascollege de hoofdrol. Deze leerlingen maakten een kunstzinnige samensmelting van encyclopedieën en ogen met de titel ‘You and Eye’. Daarnaast knutselden honderden basisschoolkinderen uit de regio een sterretje voor een speciaal iemand of met een speciale betekenis. Deze geknutselde sterretjes samen zorgen voor een tuin vol lichtpuntjes met muzikale ondersteuning van het nummer ‘1000 Sterre’ van Bjorn & Mieke.

Enchanted Gardens
Meerdaags lichtkunstfestival Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen kende al vijf eerdere goedbezochte edities. In 2022 staan de avonden van 14 tot en met 30 oktober in het teken van lichtkunstwerken die gecreëerd zijn door internationale lichtkunstenaars. De komende editie van het lichtkunstfestival kent een route van ruim 2 kilometer door het park met vele sfeerbeelden en meer dan 14 nieuwe lichtkunstwerken, waaronder een afsluitende lichtshow op Kasteel Arcen.

De kunstwerken in het centrum van Arcen en op het plein voor Museum van Bommel van Dam zijn, net als lichtkunstfestival Enchanted Gardens, te bezoeken van 14 tot en met 30 oktober.

Het bericht [Regio] Enchanted Gardens-elementen in gemeente Venlo verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...