Programma ‘Nu Niet Zwanger’ wint Gouden Handje-prijs

Het programma Nu Niet Zwanger van de Limburgse GGD’en heeft de prijs ‘Het Gouden Handje’ gewonnen. Dit is een Limburgse prijs voor het best professionele initiatief met betrekking tot kindermishandeling. De erkenningsprijs werd 16 november uitgereikt tijdens de conferentie van de beweging Limburg tegen Kindermishandeling.

Nu Niet Zwanger ondersteunt vrouwen en mannen in een kwetsbare situatie bij het maken van een bewuste keuze met betrekking tot hun kinderwens of zwangerschap. Dit doen de Nu Niet Zwanger-professionals door een open en eerlijk gesprek aan te gaan over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. Het programma heeft als doel om onbedoelde zwangerschappen te voorkomen en cliënten regie terug te geven over hun kinderwens.

Het Nu Niet Zwanger- team van de Limburgse GGD’en werkt hiervoor samen met het medisch en sociaal domein. Zij voorzien professionals van training en nodige informatie, zodat ook hun cliënten passende ondersteuning krijgen. Cliënten vinden het in grote meerderheid fijn als de hulpverlener de kinderwens bespreekbaar maakt. Ze voelen zich gesteund en gerespecteerd in de gesprekken. Cliënten krijgen meer zelfvertrouwen en durven zelf de regie te pakken over hun kinderwens en hun leven.

Natasja van Montfoort, adjunct-directeur Publieke Gezondheid GGD Limburg-Noord en Fons Bovens, directeur Publieke Gezondheid GGD Zuid Limburg zijn trots op de erkenningsprijs: ‘Als GGD zetten we ons iedere dag opnieuw in voor gelijke kansen voor ieder kind. Een kansrijke start begint al vóór de geboorte. Dat is ook de insteek van het programma Nu Niet Zwanger. Hierdoor draagt het écht bij waardoor onnodig leed voorkomen kan worden voor eventuele toekomstige kinderen.

De Limburgse GGD’en winnen hiermee voor het tweede jaar op rij de prijs. Vorig jaar ontvingen ze het Gouden Handje voor het programma Voorzorg. Beiden programma’s zijn onderdeel van het landelijke programma Kansrijke Start. In Zuid-Limburg is Kansrijke Start aangesloten bij het programma Trendbreuk Zuid-Limburg.

Het programma Nu Niet Zwanger wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van alle Limburgse gemeenten.

Het bericht Programma ‘Nu Niet Zwanger’ wint Gouden Handje-prijs verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...