Politie onderzoekt of meer verdachten betrokken zijn in zaak Gino

De politie bekijkt in het onderzoek naar de dood van de 9-jarige Gino of er mogelijk nog meer verdachten betrokken zijn bij diens ontvoering en dood. Dat zei een woordvoerster van de politie dinsdag desgevraagd.

Verder kon of wilde ze hierover niets zeggen. Bij de politie zijn inmiddels meerdere beelden binnengekomen van dashcams en andere beelddragers. De politie vroeg maandagavond namelijk “speciale medewerking” van het publiek bij het verkrijgen van beelden in het onderzoek naar de dood van Gino. Specifiek gaat het daarbij om beelden waarop een blauwe Volkswagen Lupo te zien is.

Het gaat om beelden van de openbare weg die woensdag 1 juni tussen 18.50 en 19.30 uur zijn gemaakt. Gevraagd wordt onder meer om beelden van de omgeving van de Zonstraat en Hertogenlaan in Kerkrade, waar Gino voor het laatst werd gezien. Daarnaast wordt verzocht om beelden van de omgeving van zwembad In de Bende in Landgraaf, waar een step werd gevonden, en van de omgeving van De Landgraaf in Geleen, evenals van de openbare wegen tussen deze locaties.

Een aantal mensen heeft inmiddels beelden geleverd, aldus de woordvoerster van de politie. Zij kon nog niet zeggen hoeveel. “Er komen reacties binnen, de recherche is druk bezig de beelden te analyseren en naar waarde te schatten”, zei ze.

Voorarrest verdachte verlengd 
De rechter-commissaris van de rechtbank in Maastricht heeft dinsdag het voorarrest van de verdachte van de ontvoering en het ombrengen van de 9-jarige Gino met twee weken verlengd. Hij wordt verdacht van de ontvoering en de moord op het jongetje. Ook heeft de rechter-commissaris bevolen dat de verdachte moet worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Dat maakte de rechtbank dinsdagmiddag bekend.

© ANP/Nieuws.nl

Het bericht Politie onderzoekt of meer verdachten betrokken zijn in zaak Gino verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...