Panningen

Peel en Maas

Panningen in de volksmond Kepèl genoemd is met ruim 8 duizend inwoners het grootste dorp in de gemeente Peel en Maas. Door de perfecte ligging tussen de steden Roermond, Weert en Venlo is juist Panningen met haar centrum bijzonder. 

Panningen ontstond in de 17e eeuw. Het groeide rond een 17e-eeuwse bedevaartkapel. Een belangrijke activiteit dat Panningen op de kaart plaatste was de baksteenindustrie. Met een rijksmonument de Ringoven blikken we terug op een belangrijke periode voor Panningen. Hier omheen vestigde zich de industrie, wat uitgroeide tot een groot bedrijventerrein.

Een van de belangrijkste functies van het huidige Panningen is het geweldige winkelcentrum. Het is een bruisend winkelcentrum met vele lokale winkeliers, wat dit centrum bij uitstek enorm bijzonder maakt. Van een bioscoop, horeca tot heel veel mode, Panningen heeft het. 

Panningen heeft een mooie historie met betrekking tot de carnaval, ookwel vastelaovend genoemd. Tijdens de carnavalsperiode kleurt Limburg rood, geel en groen. Midden in Panningen wordt ieder jaar een groot evenement georganiseerd, de Bonte Boete Belaeving. Een feest waar jong en oud bij elkaar komen om te vieren. De grootte van het event is +5000 bezoekers.

In Panningen vind je ook veel kroegen. Het uitgaan in Peel en Maas doe je voornamelijk in Panningen. 

Top in Panningen

Zoals al eerder beschreven is het winkelcentrum een must. Lekker terrassen of een ijsje eten is in de zomer te gek. In Panningen is er in de zomer altijd een apart programma voor zowel de locals als ook de toerist. Er is dan altijd veel te beleven in het centrum. Op woensdag is er een weekmarkt, wat naast het bestaande winkelaanbod nog wat extra’s brengt. 

Wat je moet weten

Sinds 1980 vindt elk jaar tijdens het laatste weekend van juli in Panningen het Internationaal Historisch Festival plaats. Er zijn ruim 2500 tractoren en ruim 500 stationaire motoren te bezichtigen. Ruim 25.000 mensen bezoeken jaarlijks het festival. 

Tevens is er in de zomer altijd een grote kermis in Panningen. Dit jaar wordt er voor het eerst een feestterrein gerealiseerd achter het gemeentehuis.

in Panningen

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...