Paardensector Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray: omzet 116 miljoen per jaar

De geschatte omzet in de paardensector in de Noord-Limburgse gemeenten Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray in 2019 bedraagt 116 miljoen euro. De toegevoegde waarde wordt geraamd op 40 miljoen euro en de betaalde werkgelegenheid op 580 fte. Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut in opdracht van de gemeenten Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray en de Stichting Limburg Paardensport. Dit onderzoek is mede mogelijk gemaakt door de Gezondste Regio en Provincie Limburg.

Tevreden wethouder Eric Beurskens
Wethouder Eric Beurskens van de gemeente Horst aan de Maas is blij met de uitkomsten. ‘Als gemeenten waren we ons er al langer van doordrongen dat de paardensector, naast al het moois dat de sector te bieden heeft, ook economisch zeer belangrijk is. Dit onderzoek bevestigt dat en laat ons zien waar kansen liggen om dit gezamenlijk verder uit te bouwen.

Kansen voor de toekomst
Uit het onderzoek komt naar voren dat een belangrijk deel van het succes van de paardensector in Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray te danken is aan de hippische zone Grandorse, Peelbergen Equestrian Centre en het vestigingsklimaat. Er liggen nog kansen in het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening en in meer samenwerking in de paardensector. Ontwikkelperspectief wordt gevonden in de vrijkomende agrarische bebouwing en mogelijkheden voor de paardensport in de toeristisch-recreatieve markt.

Bijdragen aan de economie
De paardensector kan nog meer bijdragen aan de economische ontwikkeling van de drie gemeenten. Bijvoorbeeld door de transitie van vrijkomende agrarische bebouwing soepel te faciliteren, het bestaande Peelbergen Equestrian Centre en Grandorse te versterken. Maar ook door de continuïteit van paardenbeleid en -kennis bij gemeenten te borgen en de inwoners meer te betrekken bij de lokale ontwikkelingen in de paardensector.

PDF Economische omvang paardensector (PDF, 3.16 MB)

Het bericht Paardensector Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray: omzet 116 miljoen per jaar verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...