Nodig Oekraïense vluchtelingen uit voor een etentje bij jou thuis

Sinds enkele maanden worden er in onze gemeente vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Om hen een zorgeloze avond te bieden en in een huiselijke sfeer plaatsgenoten te ontmoeten, organiseert Stichting Eet Mee het project Oekraïners Aan Tafel. Als inwoner van de gemeente ontvang je een of meer Oekraïense vluchtelingen voor een etentje bij jou thuis. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen. Jij ontmoet de mensen achter de verhalen in het nieuws.

Voor hen is het een waardevolle kennismaking met inwoners van de gemeente en hoe zij leven. Inmiddels hebben in heel veel plaatsen etentjes plaatsgevonden ook voor Oekraïense deelnemers de gemeente zoeken ze nu eetadressen.

‘Dankzij onze gastvrouw en gastheer hadden mijn dochter en ik een hele speciale avond. We hebben genoten van de ontspannen sfeer en de interessante gesprekken’

‘Ik vond het ontroerend, heel indringend en ben heel blij dat ik dit mocht doen.’’

Wil jij ook meedoen? Op basis van ieders wensen en mogelijkheden maken we een match. Meer informatie/aanmelden als Oekraïens gezin/informatie voor maatschappelijk werkers of je aanmelden als gezin in de gemeente kan via www.eetmee.nl of t 030-2213498.

Eet Mee is een landelijk platform voor mensen die graag anderen ontmoeten, houden van een goed gesprek en het leuk vinden om samen te eten. Dat kan online of bij iemand thuis. Onze deelnemers zijn stellen, alleengaanden, gezinnen; van student tot pensionado, hier geboren en getogen of nieuw in het land. Onze etentjes bieden een kans op bijzondere en waardevolle eetontmoetingen.

Het bericht Nodig Oekraïense vluchtelingen uit voor een etentje bij jou thuis verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...