thumbnail_PeelenMaas_BreeBronneThuisblijvers hoeven deze zomervakantie niet te zitten kniezen want in gemeente Peel en Maas is ontzettend veel te doen. Op www.liefdevoorlimburg.nl staan honderden tips op een rij. Van attractie tot museum en van fietsroute tot evenement.

Een gezellige activiteit voor de hele familie is golfen. De Middelt in Kessel biedt Boerengolf aan tussen de koeien. Golfen bij De Berckt in Baarlo is dan weer iets heel anders. En ook bij Kapèlkeshof in Grashoek kan een balletje geslagen worden. Hier wordt ook wijn gemaakt die natuurlijk geproefd kan worden.

Waterliefhebbers trekken deze zomer en masse naar de zwembaden van Beringerzand, de Heldense Bossen, BreeBronne of ‘t Meulepaedje. Als regen buiten zwemmen en spelen niet toelaat is de indoor speeltuin De Fabriek in Maasbree, Kinderdrôme in Panningen of Kinjerkriebel in Beringe een uitkomst. E-Village in Roggel biedt een indoor gamecenter met verschillende interactieve spellen.

Op bezoek bij de boer kan bij de zichtstal Op den Haegh waar je vanaf de skybox de varkens kunt volgen en bij de BoeBaDoe farm in Beringe kun je de dieren ook knuffelen en meehelpen met de verzorging.

Een jaarlijks hoogtepunt is het Internationaal Historisch Motoren en Tractoren Festival op het ruiterterrein in Panningen. Tractoren en andere landbouwmachines komen van heinde en verre naar Panningen gereden om ze op 30 en 31 juli tentoon te stellen. Het resultaat is een collectie van 2500 voertuigen.

Op zaterdagen in juli, augustus en september is er weer ‘Muziek onder de toren’ in Panningen; een wekelijks gratis toegankelijk openluchtconcert met een uiteenlopende programmering in het centrum van het dorp. Buitencentrum de Pelen heeft deze zomer weer veel activiteiten op de planning staan. Er kan onder andere op pad gegaan worden met de boswachter en er kunnen vleermuizen gespot worden tijdens een speciale wandeling.

Volg Liefde voor Limburg op Facebook voor veel leuke uittips gedurende de zomerweken.