Nog vijf wedstrijden heeft Panningen te gaan dit seizoen. De nacompetitie, echter lijkt zo onderhand onvermijdelijk. Zeker na de onnodige nederlaag tegen Sparta ’18 uit Sevenum. Het gat met een veilige plek is opgelopen tot 7 punten; Panningen heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan haar naaste concurrenten. Sparta ’18 heeft nog kampioensaspiraties.

Zoals zo vaak dit seizoen was het puzzelen voor trainer Roel Schreurs. Panningen zit in de hoek waar dit seizoen de klappen vallen. De blessurelijst is ellenlang en daar komen onvermijdelijk nog wat schorsingen bij. De basis elf van de groenwitten hoort zonder meer thuis in de 3e klasse, maar door het wegvallen van een heel contingent spelers door blessures en schorsingen en door het ontbreken van aanvulling vanuit het tweede elftal komt Panningen toch in de problemen.

Natuurlijk is de overwinning van Sparta terecht, gezien het veldoverwicht van de Sevenummers, maar hoe anders had het kunnen lopen als de Kepelse aanvallers de kansen hadden benut.

Sparta heeft in de eerste helft wat meer balbezit dan Panningen, maar de groenwitten hebben de beste kansen. In de 5e minuut noteren we de eerste doelpoging. Freek Wijnen probeert het namens Sparta van afstand, zijn schot is echter geen probleem voor Panningen-doelman Tim van Renselaar. Aan de andere kant komt Ilias Amhaough in de 10e minuut millimeters te kort om een voorzet binnen te tikken. Het echte gevaar komt in de 32e minuut van Sparta. Tim van Renselaar stopt met veel moeite een goed genomen vrije trap van Sparta ’18. En in de 36e minuut toucheert een schot van Rob Peeters zelfs de lat boven het Panningen-doel. In de 37e minuut gaat Matijs Heesen alleen op weg naar het Sevenumse doel; Bart Peeters redt door middel van een handsbal en een overtreding. Scheidsrechter Kerstges uit Eysden wuift echter alle protesten weg en laat doorspelen. En nadat Tim van Renselaar namens Panningen in de 41e minuut met de nodige moeite een schot van Rob Peeters onschadelijk heeft gemaakt, gaan we rusten met een 0-0 stand.

In de tweede helft is het dan toch Sparta wat de klok slaat. Meteen in de 46e minuut toont Tim van Renselaar zijn klasse en redt fraai op een Spartaanse inzet . Sparta domineert nu en er zijn kansen in de 48e en de 57e minuut voor de Sevenummers. In de 63e minuut gaat een Sevenums schot 50 cm naast en Sparta-spits Rob Peeters kopt een fraaie voorzet recht in de handen van Panningen-doelman Tim van Renselaar. Daartegenover kan Panningen geen enkele uitgespeelde kans in de tweede helft stellen. Een doelpunt voor Sparta lijkt een kwestie van tijd en dat is het uiteindelijk ook. In de 81e minuut is het Freek Wijnen die de 0-1 binnenschiet en vijf minuten later is het gewoon 0-2 door Bart Schouten. Helemaal niets kan Panningen hier tegenover stellen en ook de wissel van Ronald Leenders voor Ilias Amhaough biedt geen soelaas.

De overwinning van Sparta is gewoon verdiend en het is zaak voor Panningen om in de cruciale eindfase van de competitie een representatief elftal op de been te brengen. Voorlopig lijkt deelname aan de nacompetitie een zekerheidje en dus is het zaak om bv spielmacher Roy Schijven fit te krijgen voor die fase.