Meest besproken onderwerp voor de wedstrijd van SV Panningen tegen MVC 19 was niet de wedstrijd zelf, maar de maatregelen die de KNVB gaat treffen als uitvloeisel van de ongeregeldheden tussen Oranje Zwart uit Helmond en Sparta uit Sevenum. Want alle ploegen in 3C zullen worden geraakt door de uitspraak van de tuchtcommissie.

De wedstrijd zelf had alles in zich van een echte derby. Twee rivaliserende verenigingen uit dezelfde gemeente, beide met grote belangen, gezien de stand op de ranglijst. Panningen wil weg van de nacompetitieplekken en MVC doet nog mee om de strijd in de periode en waarschijnlijk nog in de strijd om de titel. Groot is het verschil tussen beide ploegen echter niet; op de ranglijst is het verschil slechts 10 punten, waarbij aangetekend moet worden dat MVC 2 wedstrijden meer heeft gespeeld. Het verschil tussen de kop en de staart van 3C zou dus zo maar eens 4 punten kunnen zijn.

De wedstrijd werd gespeeld op Goede Vrijdag, iets wat tot voor kort ondenkbaar zou zijn geweest in het katholieke zuiden. Aan het begin van de wedstrijd werd eerst een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van JC.

Als scheidsrechter Linke uit Maastricht, hij zou toch wel wat moeite hebben het moordende tempo van de wedstrijd te volgen, voor het beginsignaal fluit, spuit Panningen uit de startblokken. Remco Litjens, Panningens topscoorder, verschijnt meteen in de 1e minuut vrij voor MVC-doelman Sjors Lintjens. “Die had erin gemoeten” aldus de kenners. Even later revancheert Panningen zich: een prachtige aanval wordt doeltreffend afgemaakt door Ilias Amhaough, kind van de 3e generatie. Panningen leidt met 1-0. De “koppeltjes” zijn dan al weer duidelijk: Bram Leenders, Panningens ervaren verdediger moet Ron van den Kerkhof, topscoorder van MVC, in bedwang houden en Nick van de Beucken speelt op spielmacher Marco Daniels van Bree. In de eerste 10 minuten is meteen duidelijk hoe deze wedstrijd er uit gaat zien: een hoog tempo, veel spanning, snelle balwisselingen, regelmatig persoonlijke fouten ook. Kortom een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek.

En MVC countert in de 7e minuut vlijmscherp na een corner van Panningen. Marco Daniels schiet voorlangs vanaf rechts. In deze fase is het fysiek sterke Panningen toch wel de bovenliggende ploeg en schept zich diverse kansen. MVC-verdediger Joost Hesen kan ternauwernood voorkomen dat Roy Schijven vrij voor het Breetse doel verschijnt en Stan Spee ziet een ziedend schot onbereikbaar voor doelman Sjors Lintjens net naast gaan. We schrijven de 37e minuut als Roy Schijven vanaf 20 meter een vrije trap mag nemen. Zijn “streep” wordt met de grootst mogelijk moeite gekeerd door de MVC-doelman, die ook nog geblesseerd raakt bij de rebound van Remco Litjens. Hij kan gelukkig verder na behandeling. We gaan rusten met een verdiende 1-0 voorsprong voor de groenwitten.

Na rust is het tempo aanvankelijk onverminderd hoog. MVC slaat terug in de 50e minuut. Bart Crienen schiet vanuit een moeilijke hoek de 1-1 in de touwen. Nick van den Beucken wint een sprintduel van de Maasbreese verdediging en kan uithalen. Zijn schot gaat echter over. Het zijn uiteindelijk toch de clubtopscoorders van beide ploegen die de einduitslag bepalen. Eerst kan Ron van den Kerkhof in de 71e minuut MVC naar een 1-2 voorsprong koppen en vervolgens trekt Remco Litjens namens Panningen de stand weer gelijk in de 73e minuut. Nog even is er opwinding binnen de Panningse gelederen. In de 83e minuut krijgt Panningen een vrije trap toegekend aan de rand van het strafschopgebied. De Panningen-volgers weten wat dit inhoudt: Roy Schijven zal plaatsnemen achter de bal en feilloos binnen schieten. Helaas smoort de bal dit maal in de Maasbreese muur en als dit scenario zich herhaalt in de 90e minuut vanwege een vermeende handsbal van de Breetse doelman lijken de groenwitten toch nog met de eer te gaan strijken. Het lot is echter onverbiddelijk en de stand blijft gelijk.

De 2-2- uitslag is gelijk aan de uitslag van de wedstrijd in de eerste competitiehelft en hoewel beide partijen er niets mee opschieten, kan toch iedereen er vrede mee hebben. En dat is een mooie paasgedachte.