Zaterdag 22 maart 2014 vierde KBO Panningen haar 50-jarig bestaansfeest.

kbo panningen 50 jaar 50

Een jubileumcomité, bestaande uit Hay Joosten, Theo Naus, Ans Stals-Peters en Trees Joosten-Willems, startte ruim anderhalf jaar geleden met de voorbereidingen van het jubileum.

Allereerst werd afgesproken hoe het jubileum gevierd zou worden. Daar was het comité al snel uit. Het moest een feest worden voor alle leden van de KBO. Waarmee meteen het eerste probleem om de hoek kwam kijken. Waar vind je in Panningen een geschikte locatie waar alle feestvierders ontvangen kunnen worden? Niet alleen de grootte van de ruimte was belangrijk, ook moest de locatie geschikt zijn voor mindervalide leden en rollators. En ook niet onbelangrijk het moest een betaalbare locatie zijn.

Diverse locaties werden onder de loep genomen en uiteindelijk viel het oog op de aula van het VMBO-college van het Bouwens van der Boye aan het Dr. Poelsplein in Panningen. Na enkele gesprekken kon het feestcomité de leiding van het VMBO enthousiasmeren. Het feest zou een project worden waarmee leerlingen van de richting Zorg en Welzijn ervaring konden opdoen voor hun horecaopleiding. Een unieke krachteninspanning van jong en oud, ook in het kader van “Junioren ontmoeten senioren”.

Daarmee stond het feest niets meer in de weg. In de afgelopen maanden werden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet. Sponsoren werden aangetrokken en alle benodigde materialen besteld.

leerlingen

En zaterdag 22 maart was het zover. Na een drukke ochtend, waarin diverse medewerkers van het BBC en veel vrijwilligers van de KBO hun handen uit de mouwen staken om de aula feestklaar te maken, kon het feest beginnen.

Bij binnenkomst van de genodigden begonnen de VMBO-leerlingen aan hun taak: het serveren van koffie en thee. Het gebak stond al op de tafels gereed.

Ondertussen werden de gasten vermaakt met livemuziek door het duo Ton & Berni.

kbo panningen 50 jaar b

Ruim 280 leden en enkele genodigden werden om 14.00 uur welkom geheten door ceremoniemeester Theo Naus en vervolgens toegesproken door voorzitter Jos Janssen van KBO Panningen, burgemeester Delissen van de gemeente Peel en Maas en voorzitter Jo van der Velden van de KBO regio Peel en Maas-Venlo.

Na de toespraken werden de aanwezigen vermaakt door Marij Gijsen die een speciaal gedicht geschreven had voor de KBO. U kunt dit hier nog eens nalezen. Daarna vervolgde Marij met een toepasselijke gedichten uit haar gedichtenbundel Zon Bukske.

Vervolgens traden de Heljese Buben voor het voetlicht met Tiroler accordeonmuziek en buutereedner Jan van Zon als stukadoor. Dit steeds afgewisseld met livemuziek door Ton & Berni.

kbo panningen 50 jaar 123

Ook mevrouw de Bruijn, het oudste lid van KBO Panningen, werd door voorzitter Jos Janssen verrast met een mooi boeket bloemen.

Tijdens de optredens verzorgden de leerlingen van het VMBO de gasten met lekkere drankjes.

Rond de klok van vier uur kwam de vuurproef voor de leerlingen, het serveren van de heerlijke soep. Nadat ook die klus geklaard was werden de gasten voorzien van voorgesmeerde broodjes en suikerbrood en rozijnenbrood.

Vervolgens ging het feest verder tot circa 18.00 uur. Met vereende krachten werd de zaal weer netjes opgeruimd en kon de organisatie terug zien op een prachtig geslaagd jubileumfeest.