Panningen trad in eigen huis aan tegen MVC en was gebrand op een revanche voor de thriller uit de nacompetitie van het vorig seizoen, toen MVC vanuit verloren positie terugkwam en de overwinning en een plaats in de finale van de nacompetitie opeiste. De voortekenen voor een echte derby waren gunstig.  Panningen begon zonder puntverlies aan de wedstrijd en MVC was goede tweede. Ook het weer deed een duit in het zakje: het voetbalweer was ideaal met een graadje of zestien en geen regen. De ca. 350 toeschouwers gingen er eens goed voor zitten.

Panningen speelde met zwarte rouwbanden vanwege het overlijden van clubman Jan Bors en  voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen.

De eerste schermutselingen vinden plaats in de 3e en 4e minuut. Een corner van Roy Schijven en een 30 meter schot van Patrick Joosten leveren echter niets op. Anders is dat in de10e minuut. Bij de eerste echte gevaarlijke aanval van MVC  kan Marco Daniels bij de tweede paal ongehinderd inkoppen. En dat betekent 0-1.  Panningen doet sporadisch wel wat terug, maar echt gevaarlijk wordt het niet voor het Maasbreese doel. In de 3oe minuut moet Job Peeters van MVC met een blessure, die zich ernstig laat aanzien naar de kant, en hij wordt vervangen door Clim Moonen. Panningen wordt wat sterker en met name in het laatste kwartier van de eerste helft heeft de thuisploeg het beste van het van het spel. Maar de afronding laat, zoals wel vaker bij dit Panningen, te wensen over en dus gaan we theedrinken met een 0-1 voorsprong voor de gasten uit Maasbree.

In de tweede helft wordt het spel wat ruwer en scheidsrechter Meulenbroek uit Gemert moet diverse malen de gele kaart uit zijn borstzak halen. Panningen combineert weliswaar goed op eigen helft en op het middenveld, maar echt gevaarlijk wordt het niet. Hoe anders is dat aan de andere kant. Marco Daniels kan in de 48e minuut de 0-2 binnentikken. En zo kabbelt deze wedstrijd voort, MVC laat Panningen combineren en opbouwen, maar echt grote kansen doen zich niet voor, daarvoor zijn de eindpasses bij Panningen net iets te onzuiver.

Er wordt aan beide zijden gewisseld; Nicky Birzwilks maakt plaats voor Stan Spee en bij MVC komt Joris Timmermans voor Marco Daniels. Ook Bart Crienen ruimt het veld en zijn plaats komt Daan Peters bij MVC. Panningen heeft wat meer balbezit, maar daar blijft het tot aan de 83e minuut bij. Invaller Joris Timmermans kan, na een handig overstapje van Ron van de Kerkhof, 0-3 scoren en de wedstrijd is definitief beslist. In de 88e minuut wordt de inmiddels ingevallen Roger op ’t Veld nog zodanig binnen het strafschopgebied gehinderd, dat scheidsrechter Meulenbroek er een strafschop in ziet. Nick van de Beucken benut deze feilloos en geeft de stand een voor Panningen wat draaglijker aanzien: 1-3.

En daar blijft het bij op deze zondagmiddag. Panningen heeft een lesje gehad in effectiviteit, maar blijft koploper in de 4e klasse E. MVC komt qua punten op gelijke hoogte . De kloof tussen enerzijds Panningen en MVC en anderzijds de rest van 4E wordt echter gestaag groter. Panningen en MVC gaan in de volgende twee wedstrijden uitmaken wie de eerste periodetitel gaat winnen.