Cultureel genieten met Kepèlla Cultura

Tijdens de zomermaanden staat het centrum van Panningen ook dit jaar weer in het teken van Kepèlla Cultura. Onder deze noemer vinden in juli en augustus verschillende evenementen plaats, georganiseerd door lokale ondernemers en enthousiaste vrijwilligers. Dus ook deze zomer is er in hartje Panningen genoeg te doen voor jong en oud!

“We hebben ook dit jaar een geweldig programma kunnen samenstellen” vertelt centrummanager Jan Bouten enthousiast. “We beginnen dit keer met Classic Wheels. Het centrum staat dan weer vol met glimmende klassieke auto’s en motoren, een prachtig gezicht! Het is alweer de 10e editie van dit evenement, een bewijs dat het aanslaat bij jong en oud.” Het centrum van Panningen is tijdens Classic Wheels zeker een bezoekje waard als u wilt genieten van schitterende oldtimers; van Ford tot Ferrari, van Honda tot Harley.

Verschillende evenementen
Daarna vindt er nog een groot aantal evenementen en activiteiten plaats. Op zaterdag 1 augustus bijvoorbeeld is het Kunst op Straat, een kunstmanifestatie met regionale kunstenaars. Een gevarieerd gezelschap van kunstenaars toont zijn kunsten op straat en in de kunstetalages, aangevuld met muziek, straattheater en creatieve workshops.

Ook voor de jeugd
e3cd9c7e-e4e7-4d1a-957b-97949095d418De kinderen worden natuurlijk niet vergeten. Zo zijn er op de zomerweekmarkt clowns in het centrum te vinden en staat er een springkussen. Tijdens Kids Fun, dat een aantal keren wordt georganiseerd, is het centrum het domein voor kinderen met verschillende activiteiten voor de jongsten en voor de oudere jeugd. En wat te denken van Cirque du Kepèl op maandag 10 augustus, met demonstraties en workshops van clowns, acrobaten en jongleurs.

Het evenement waarmee Kepèlla Cultura op zaterdag 22 augustus wordt afgesloten staat ook in het teken van wielen, maar dan in het klein. Er zijn die dag radiografisch bestuurbare raceauto’s en andere voertuigen te bewonderen.
Meer informatie over het programma van Kepèlla Cultura is te vinden op www.thuisinpanningen.nl en via facebook.com/thuis.inpanningen.

De evenementen van de aankomende week:
Ma 27-07 Classic Wheels
Woe 29-07 Zomerweekmarkt
Vrij 31-07 Live muziek op het DOK Forum
Za 01-08 Kunst op Straat