Wethouder Arno Janssen verricht eerste sloophandeling oude garage Beekstraat

thumbnail_DBC 01062016 40 resizedWoensdag 1 juni was een memorabel moment voor project Domaine Belle Cour. Tijdens een speciale bijeenkomst voor genodigden verrichte wethouder Arno Janssen de eerste sloophandeling aan de oude garage aan de Beekstraat in Panningen, de plek waar woonhof Domaine Belle Cour wordt gerealiseerd. Ook werd het prachtige bouwbord onthuld door de wethouder en enkele betrokkenen van het eerste uur. Met deze handelingen werd tevens het startsein gegeven voor de verkoop van de 29 wooneenheden die binnen het woonhof worden gerealiseerd.

De bijeenkomst op woensdag 1 juni startte in de namiddag met een korte introductie van initiatiefnemer Fred Geux, gevolgd door een boeiend verhaal van Jan Rutten over de historie van deze bijzondere plek aan de Beekstraat. Daarna was het de eer aan wethouder Arno Janssen om de eerste sloophandeling te verrichten. Ook mocht de wethouder samen met enkele betrokkenen van het eerst uur het mooie bouwbord onthullen.

Startsein verkoop

De start van de sloop van de oude garage was meteen ook het startsein voor de verkoop van de 29 wooneenheden die binnen het project Domaine Belle Cour worden gerealiseerd op plek van de oude garage aan de Beekstraat in Panningen. Domaine Belle Cour is een uniek woonhof dat geheel wordt uitgevoerd in ecologische houtbouw. Houtbouw kent vele voordelen: zo is het duurzaam, geeft het een gezond binnenklimaat, is een houten woning koel in de zomer en warm in de winter en is houtbouw vuurvast. Het vuren- en dennenhout dat wordt gebruikt komt uit de regio en voldoet aan alle keurmerken. Deze bijzondere bouwmethode is voor Nederland nieuw, maar wordt in Duitsland en Oostenrijk al jarenlang toegepast.

Informatieavond

Op woensdag 8 juni organiseert het projectteam van Domaine Belle Cour een informatieavond voor belangstellenden, waarop de plannen van dit kleinschalige en unieke woonhof aan de Beekstraat in Panningen worden gepresenteerd. Belangstellenden zijn welkom tussen 19.00 en 21.30 uur bij De Houbereij, Kerkstraat 68-70 in Panningen. Om 19.30 uur wordt die avond eenmalig een presentatie gegeven over de definitieve plannen van Domaine Belle Cour. Gedurende deze avond kunt u uitgebreide informatie krijgen (o.a. brochure, prijslijst en informatie over de inschrijfprocedure) en is er de mogelijkheid tot individuele vraaggesprekken met leden van het projectteam.