thumbnail_SKOO20160713-6478Gedeputeerde Patrick van der Broeck ontvangt Ruyghveen vleespakket

Tijdens een informele bijeenkomst op 13 juli jl. overhandigde het Ruyghveen team op locatie bij Slagerij Rutten een Ruyghveen vleespakket aan gedeputeerde Patrick van der Broeck van de Provincie Limburg. Hiermee bedankt het Ruyghveen team de Provincie Limburg voor de ondersteuning in het project Limburgse Land en Tuinbouw Loont. Met deze ondersteuning is de fundering gelegd voor het onlangs door het team geïntroduceerde concept ‘Ruyghveen, vlees met Peelkarakter’.

Ruyghveen is smaakvol varkensvlees, geproduceerd op ambachtelijke wijze in de Peel. 7 leden – een marketeer, vier varkensboeren, een slachter en een slager- staan achter het initiatief. Door nauwe samenwerking maken ze zich sterk voor Ruyghveen, vlees met Peelkarakter. Het doel? De consument optimaal laten genieten van een ambachtelijk bereid en smaakvol stuk varkensvlees uit de Peel.

Lokale samenwerking De varkens worden geboren in de Peel en groeien daar ook op. Ze worden door vier lokale, gepassioneerde varkenshouders met liefde grootgebracht op familiebedrijven. De Ruyghveen varkens krijgen extra zorg, speciaal voer en de transportkilometers worden beperkt. De slachter en slagers van Ruyghveen zijn namelijk ook gevestigd in de Peel. Door de betrokkenheid van de boeren bij hun vee en het met aandacht verwerken van het vlees op ambachtelijke wijze, garanderen de initiatiefnemers continue een kwalitatief én lekker stuk varkensvlees. De gezichten en gezinnen achter Ruyghveen zijn bekend, waardoor dit ook kan worden waargemaakt. Bij Ruyghveen weet de consument altijd waar zijn vlees vanaf komt.

De eerste successen Ruyghveen vlees ligt inmiddels in het schap bij Slagerij Rutten in Panningen en Slagerij Timmermans in Tegelen. Binnenkort zullen nog meer slagerijen volgen. Ruyghveen heeft een website, www.ruyghveen.nl en is ook actief op facebook en twitter. Het concept wordt stapsgewijs steeds verder uitgerold.

Om deze eerste successen te delen met de Provincie Limburg en hen tegelijkertijd te bedanken voor hun bijdrage bij de totstandkoming van Ruyghveen, werd op 13 juli jl. gedeputeerde Patrick van der Broeck van de Provincie Limburg uitgenodigd bij Slagerij Rutten in Panningen. Aldaar kreeg hij een toelichting op het concept en bezocht hij de slagerij. Dhr. van der Broeck ontving tevens een Ruyghveen vleespakket.

Meer weten over Ruyghveen, vlees met Peelkarakter? Neem dan eens een kijkje op www.ruyghveen.nl of neem contact op via info@ruyghveen.nl.