projectKNarrowHet prestigieuze Project-K, waarin 17 verenigingen hun krachten bundelen, wordt in plaats van buiten een binnen activiteit. De organisatie heeft daartoe besloten omdat de verwachtte kaartverkoop voor de voorstellingen op 4, 5 en 6 september te laat op gang is gekomen.

Ondanks de moeizaam op gang komen, twijfelt DOK6 niet aan het succes. Al een jaar zijn de deelnemende verenigingen enthousiast bezig met musicalnummers. “Het wordt voor de 300 deelnemers wel een beetje inschikken”, volgens regisseuse Esther Jacobs, die zich met deze beslissing een hele klus op de hals gehaald heeft. Buiten zou er een podium zijn van 10 bij 20 meter. Binnen levert men 72m2 in en dat is een hele boel.

Concessies Nee, concessies op het spel, de muziek of dans gaan ze niet doen. Het publiek krijgt de wervelende show die het moet zijn. De techniek is druk doende een ontwerp te maken voor een extra verdieping op het toneel, zodat er toch weer wat vierkante meters bij komen.

Publiek Voor het publiek verandert wel de beleving. Zij zitten nu op een vaste theaterstoel in plaats van staan/rondwandelend op het plein. “Een voordeel van de theaterzaal is dat we nu wel kunnen voldoen aan de vraag naar zitplaatsen”, aldus productieleidster Kyra Joosten. “Nadeel is wel dat het aantal plaatsen daardoor sterk beperkt wordt.” Met trots vermeld zij ook nog dat het productieteam heel blij is dat de deelnemende verenigingen uit Leudal, Horst aan de Maas en Peel en Maas zich zo flexibel opstellen en er ook binnen een spetterende voorstelling gaan neerzetten.”

Deelnemers Aan Project-K doen mee: All For You, Amoroso, Drums & Roses, Go For It, Groove it or Move it, Jointoo, Drumband Jong Nederland Horst, Me On Stage, Meriko Vocaal, Padako, Poespas, Sezako, Slagwerkgroep Beringe, SLEM, Swing it Out, The show must go on en Velocity.