Omroep P&M zet zich dit jaar tijdens Ut P&M Hoés 2016 in voor onderzoek naar hersentumoren. In samenwerking met Stichting Arjan en Walk4BrainsMeijel zamelt Omroep P&M van maandag 12 t/m zondag 18 december zoveel mogelijk geld in voor onderzoek naar de genezing van hersentumoren.

Hoofdredacteur Bart Nelissen: Er zijn helaas nog te veel mensen die getroffen worden door een hersentumor, waarvoor op dit moment nog geen behandeling mogelijk is. Beide stichtingen zetten zich in om onderzoek naar hersentumoren mogelijk te maken. Met Ut P&M Hoés willen we proberen een stap verder te komen om onderzoek en de genezing van hersentumoren mogelijk te maken. Vandaar dat we gekozen hebben voor twee goede doelen die veel raakvlakken met elkaar hebben en elkaar aanvullen.’

Stichting Arjan is een stichting die zich inzet om onderzoek te laten doen naar zeldzame vormen van hersenstamkanker. Stichting Arjan is opgericht door de familie en vrienden van Arjan Betting (21 jaar) uit Meijel. Arjan leed aan een zeldzame vorm van kanker in zijn ruggenmerg, een vorm van kanker die normaal alleen voorkomt bij kleine kinderen en waar nog nooit onderzoek naar gedaan is. Arjan overleed op 4 oktober 2012. Het Universitair Ziekenhuis te Leuven is gestart met het onderzoek naar hersenstamkanker, dit onderzoek wordt mede door Stichting Arjan gefinancierd. Elvira Sengers van Stichting Arjan: ‘We willen iedere patiënt met een hersentumor met deze actie proberen te helpen, dat is waar we ons voor inzetten.’

Walk4Brains Meijel is een initiatief van Joost Cranenbroek, Judith Weekers en Mieke Luijten. Judith heeft in 2011 te horen gekregen dat zij een hersentumor heeft. Deze ziekte kan tot op de dag van vandaag niet overwonnen worden. Mensen die een hersentumor krijgen, mogen zelfs niet hopen op een procentje overlevingskans. Met de wandeltocht Walk4Brains, die dit jaar voor de tweede keer in Meijel wordt georganiseerd, wordt geld opgehaald dat ten goede komt aan de stichting Stop Hersentumoren. Deze stichting zet zich ook in om de ontwikkeling van onderzoek naar hersentumoren mogelijk te maken.

De actieweek van Ut P&M Hoés start op maandag 12 december, waarna Omroep P&M op al haar media gedurende een hele week zoveel mogelijk geld probeert op te halen voor het goede doel. Op zaterdag 17 en zondag 18 december vindt de finale plaats van het evenement, met op zaterdag een speciale uitvoering van het kerstverhaal en op zondag een finale met optredens van artiesten en de bekendmaking van het voorlopig eindbedrag van de actie.