Op het prachtige kunstgrasveld van sportpark de Rijpel in Helmond trad Panningen aan tegen Rood Wit ‘62. De Helmondenaren haalden de volle winst van 9 punten uit hun laatste 3 wedstrijden. Dat gold echter ook voor SV Panningen, al moet gezegd dat de Kepèlsen slechts 1 wedstrijd na de winterstop speelden. Ingrediënten dus voor een prima pot voetbal. En dat werd het ook daar in Helmond; de neutrale toeschouwer kreeg van alles te zien. Veel kansen voor beide partijen en snelle spelwisselingen. Veel persoonlijke fouten ook, maar maakt dat het amateurvoetbal juist niet aantrekkelijk; en uiteindelijk een terechte 3-3 uitslag. In eerste helft was Rood Wit absoluut de betere ploeg, maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Panningen meer greep op de wedstrijd.

Illustratief voor de wedstrijd is de eerste minuut. Binnen 20 Seconden na de aftrap forceert Rood Wit een hoekschop; die levert niets op. Vanuit de verdediging bereikt Roy Schijven met een fraaie pass Remco Litjens, wiens kopbal tot hoekschop wordt verwerkt door RoodWit-doelman Rob van Lieshout. En tijdens de daarop volgende hoekschop maakt Nick van den Beucken het zijn tegenstanders zo lastig dat zij de bal in eigen doel werken: 0-1 voor Panningen. Daarna golft het spel een tijdje op en neer. Gaandeweg de eerste helft wordt Rood Wit sterker en neemt het heft in handen. Een tegendoelpunt kan dan ook niet uitblijven en in de 28e minuut scoort Chafik Mezziani de dan verdiende gelijkmaker. En 2 minuten later kopt Mathijs vd Meijden de Helmondenaren naar een 2-1 voorsprong. Rood Wit blijft aandringen en schept zich in deze fase ook kansen, maar scoren lukt niet, alhoewel Tom Versteijnen erg dicht bij de 3-1 is in de 39e minuut. We gaan theedrinken met de 2-1 voorsprong van Rood Wit.

Na rust blijft aanvoerder Nick van den Beucken achter in de kleedkamer met een rugblessure. William Steeghs neemt zijn plaats in. Panningen-volgers kennen het loopvermogen van de Panningen-captain, maar de net uit Australië teruggekeerde Steeghs doet bepaald niet voor hem onder . En weer neemt Rood Wit het initiatief, zo lijkt het. In de 50e minuut is er echter consternatie. De Helmondse bank veert op, omdat scheidsrechter Kerkhof op aangeven van zijn assistent een Rood Wit aanval af fluit voor buitenspel. Vanuit de Panningse vrije trap belandt de bal bij Remco Litjens die een puntgave assist aflevert op Stan Spee : 2-2.

En nu is het Panningen dat de klok slaat. Kansen zijn er onder andere voor Roy Schijven in de 58e minuut; zijn lob gaat naast. Ilias Amhaough komt de moegestreden Collin Opstals vervangen en krijgt een prima kans nadat William Steeghs de bal met het hoofd panklaar voor het vijandelijke doel heeft gelegd. Aan de andere kant mist Mathijs vd Meijden ternauwernood de kans op 3-2 in de 63e minuut; doelman Patrick Steeghs kan redden. In de 70e minuut is het toch raak voor Rood Wit. Chafik Mezziani wint een sprintduel van de Panningse verdediging en schiet onberispelijk 3-2 binnen. Patrick Steeghs is kansloos.

Panningen blijft nu jagen op de gelijkmaker en hoewel er ook kansen zijn voor Rood Wit hebben de groenwitten het beste van het spel. In de 85e minuut uiteindelijk brengt een fel doorzettende Stan Spee een Helmondse verdediger dusdanig in het nauw, dat die zijn eigen doelman passeert: 3-3.

Een terechte uitslag van een pot voetbal waarin van alles was te zien. Panningen werkt zich langzaam omhoog uit de degradatiezone, maar staat nog steeds op een nacompetitieplaats. De concurrentie staat echter binnen direct bereik en een plekje in de middenmoot lijkt een kwestie van tijd.